Katherine Jackson a depus marturie vineri, la trei luni dupa inceperea acestui proces initiat de familia Jackson impotriva companiei AEG, organizatoarea concertelor pe care Michael Jackson urma sa le sustina la Londra, mama cantaretului acuzand AEG ca nu l-a ajutat pe fiul ei "bolnav".

Katherine Jackson, in varsta de 83 de ani, s-a aflat vineri in fata instantei spunand ca reprezentantii companiei AEG, care organiza seria de 50 de concerte pe care megastarul urma sa le sustina la Londra incepand din iulie 2009, nu i-au acordat fiului sau un tratament medical corespunzator atunci cand acesta s-a imbolnavit, in timp ce pregatea turneul din Marea Britanie.

Potrivit nbcnews.com, a fost pentru prima data cand Katherine Jackson a depus marturie in acest proces, spunand in fata instantei: "Fiul meu nu a fost un ciudat".

Katherine Jackson a facut aceasta afirmatie dupa ce timp de 12 saptamani a asistat in sala de judecata in timp ce mai multe persoane au fost audiate cu privire la decesul fiului sau, transmite MEDIAFAX.

"Cel mai dificil lucru este sa stau aici si sa ascult toate lucrurile rele care se spun despre fiul meu", a declarat Katherine Jackson.

Foarte afectata de faptul ca a trebuit sa vorbeasca despre decesul fiului sau, Katherine Jackson a amintit si despre recenta tentativa de sinucidere a nepoatei sale, Paris, fiica in varsta de 15 ani a megastarului. In acest context, Katherine a spus ca Paris a incercat sa se sinucida pentru ca "a vrut sa se duca la tatal ei".

Katherine Jackson a plans in repetate randuri in timpul audierii, spunand ca Michael a fost cel mai bun fiu pe care l-ar putea avea cineva. "Nimeni nu ar putea avea un fiu mai bun ca Michael", a spus Katherine Jackson, precizand ca ea era dependenta financiar de fiul sau. "Mi-a dat totul", a spus Katherine Jackson.

Ea a admis ca Michael avea dureri, provocate de rani si boli din trecut, precizand totodata ca stia faptul ca fiul ei lua pastile. De asemenea, Katherine Jackson a spus ca a aflat de la ceilalti copii ai sai ca Michael abuza de medicamente, precizand insa ca nu a stiut daca sa creada aceste afirmatii.

Citeste si:
Culiță Sterp a scăpat de controlul judiciar. Artistul poate susține...
Culiță Sterp a scăpat de...

"Imi tot spunea 'Sunt bine'. Uneori mamele sunt cele care afla ultimele (despre problemele copiilor lor, n.r)", a mai spus Katherine.

Ea a mai spus ca l-a cunoscut pe Conrad Murray, doctorul care i-a administrat lui Michael doza letala de propofol, la spital, in ziua in care fiul ei a murit.

"Fiul meu avea nevoie de un alt doctor. Nu de doctorul Murray", a spus Katherine Jackson.

Katherine Jackson si cei trei copii ai "regelui muzicii pop" au depus o plangere oficiala impotriva companiei AEG in septembrie 2010. Ei au acuzat compania AEG, care organiza seria de concerte pe care megastarul urma sa le sustina la Londra incepand din iulie 2009, ca a dat dovada de neglijenta atunci cand l-a angajat pe medicul Conrad Murray pentru a veghea asupra sanatatii cantaretului.

Conrad Murray, care ispaseste in prezent o pedeapsa de patru ani de inchisoare pentru omucidere involuntara, a recunoscut ca i-a administrat cantaretului Michael Jackson un anestezic puternic pe care starul il folosea ca somnifer, propofol, din cauza caruia artistul a murit, in urma unei supradoze, pe 25 iunie 2009.

Citeste si:
Oana Zăvoranu, adevărul despre intervențiile estetice: „Mai multe...
Oana Zăvoranu, adevărul...

AEG a afirmat inca de la inceputul procesului ca medicul Conrad Murray nu se afla sub contract cu aceasta companie, ci era platit direct din conturile lui Michael Jackson.

Katherine Jackson a fost ultimul martor al acuzarii. Apararea isi va chema martorii proprii saptamana viitoare.

Katherine este cel de-al patrulea membru din familia Jackson chemat sa depuna marturie. Inainte de ea, au depus marturie fiul cel mare al cantaretului, Prince, si doi dintre nepotii acestuia, Taj si T.J.

Fiica lui Michael Jackson, Paris, figura si ea pe lista martorilor, dar cei 12 membri ai juriului au fost nevoiti sa se multumeasca cu difuzarea inregistrarii video a marturiei ei, dupa ce adolescenta a incercat sa se sinucida, pe 5 iunie. De atunci, Paris Jackson a fost spitalizata si a fost transferata in urma cu cateva zile la o clinica specializata in tratarea depresiei.

Citeste si:
Paris Jackson neaga ca ar fi incercat sa se sinucida
Paris Jackson neaga ca ar fi...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.