În întreaga lume se adoptă și se anulează legi. Unele dintre ele trezesc amuzamentul multora, iar altele par atât de ilogice și bizare încât nu ți le-ai dori vreodată la tine în țară. Pe data de 28 septembrie este celebrată Ziua Internaţională a dreptului de a şti şi a accesului la informaţii.

Cele mai bizare legi adoptate vreodată în lume

În cazul în care nu știai, în Elveţia este ilegal să trânteşti portiera unei maşini, iar în Danemarca, potrivit legii, deţinuţii au voie să evadeze din închisori. Filmele cu Bruce Lee sunt atât de populare încât nu există om care să nu fi privit sau auzit de acest actor. Ei bine, în anul 1979, autoritățile din Irak au interzis difuzarea filmelor cu arte marţiale.

În cazul în care nu te-ai șocat încă, să știi că în Singapore este ilegal să mesteci guma de mestecat. Această încălcare se pedepseşte cu o amendă de tocmai 1.000 de dolari. Exact, pentru o singură gumă de mestecat.

Nici România nu scapă de legile bizare. În anul 1935, guvernul României din acea perioadă a introdus o lege prin care personajul de desene animate, Mickey Mouse, a fost interzis. Personajul a fost interzis deoarece era atât de urat desenat încât speria copii mici.

Una dintre cele mai amuzante și bizare legi a fost adoptată la Milano, Italia. Potrivit legii adoptate, oamenii erau obligați să zâmbească mai mereu. În așa mod, cetățenilor italieni le era interzis să fie triști, încruntați, supărați sau să aibă orice altă mimică negativă, în special la locul de muncă. Totuși, exista o excepție când aceștia putea să fie triști, doar când mergeau la spital sau la înmormântări.

În Kentucky, SUA, oamenii nu aveau voie să transporte conurile de îngheţată în buzunare. Pare destul de ciudat, cine ar fi în stare de așa ceva. Și tot în SUA, în Vermont, legea aceasta a uimit o lume întreagă, însă tot nu i s-a găsit o logică. Femeile nu aveau voie să poarte proteze dentare fără acordul soţilor lor.

Citeste si:
Legile Educației în varianta Deca aduc schimbări la Evaluarea...
Legile Educației în varianta...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Septembrie 2022 - 12 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.