Agenția Națională de Impozite din Japonia îi încurajează pe cât mai mulți cetățeni să consume alcool, deoarece țara trece printr-un deficit bugetar, iar aceasta ar fi una dintre soluții.

Tinerii din Japonia sunt încurajați de stat să consume alcool

Guvernul Japoniei invită la Festivalul "Sake Viva" toate persoanele care au vârste cuprinse între 20 și 39 de ani. În cadrul acestui festival, oamenii sunt încurajați să vină cu idei de afaceri pentru a restabili o industrie afectată de schimbările demografice, de pandemia de coronavirus si scăderea interesului. Este vorba despre industria băuturilor alcoolice.

Potrivit Guvernului japonez, acesta are un deficit bugetar si înregistrează datorii totale mai mari de două ori față de produsul intern brut. În anul 2011, impozitele la produsele alcoolice erau de 3% din veniturile fiscale ale Guvernului, însă acestea au scăzut la 2% până în anul 2020.

Conform informațiilor publicate de Agenția Fiscală, consumul mediu anual de băutură a unui adult a ajuns să fie de 75 de litri în anul fiscal 2020, față de cei 100 de litri pe an înregistrați în anul 1995.

Alcoolul este recomandat pentru sănătatea organismului

Prin urmare, japonezii și nu doar consumă mult mai puțin alcool față de predecesorii săi. Într-o oarecare măsură acest lucru este unul bun, însă descurajator pentru industria băuturilor alcoolice.

Organizatorii festivalului își pun speranțe în ideile și propunerile oamenilor pentru a încuraja consumul alcoolului la domiciliu. Din punct de vedere medical, consumul de alcool este recomandat și chiar benefic pentru organism, însă în cantități moderate și nu cu o frecvență exagerată.

Ministerul Sănătății din Japonia a ținut să mernționeze că nu a cooperat în cadrul acestei campanii și speră ca organizatorii festivalului să țină să încurajeze un consum de alcool rațional și sigur pentru bunăstarea organismului uman.

Citeste si:
Ce pedeapsă riscă BRomania, dacă nu va plăti amenda penală. A fost...
Ce pedeapsă riscă BRomania,...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 18 August 2022 - 01 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.