Jos textila! Aceasta a fost una dintre cerințele unei companii aeriene în cadrul concursului de angajare pe post de însoțitoare de bord. Mai multe femei care au aplicat pentru postul de stewardesă la compania aeriană Kuwait Airways au spus că au fost puse să se dezbrace până la lenjeria intimă pentru ca reprezentanții angajatorului să le poată analiza corpul.

Femei puse să se dezbrace la un concurs de angajare pe post de stewardesă

Toată întâmplarea a avut loc la un hotel din Madrid, în noiembrie, după ce agenția de recrutare „Meccti“ s-a ocupat de concursul de angajare pentru posturile de însoțitoare de bord. Mariana, în vârstă de 23 de ani, a povestit că i s-a cerut să se dezbrace până la sutien, fustă și colanți.

M-am simțit ca un animal la grădina zoologică", a spus femeia.

În urma unei inspecții inițiale, echipa de recrutare a refuzat femeile cu ochelari, aparat dentar, cicatrici vizibile sau alunițe, dar și femeile care erau considerate supraponderale. Pe unele dintre ele, recrutorii chiar le-au întrebat dacă ar fi gata să slăbească sau să adauge în kilograme. Candidatele preselectate au intrat pe rând câte una într-o cameră, unde mai apoi o femeie recrutor le-a cerut să se dezbrace.

Bianca, o însoțitoare de bord de în vârstă de 23 de ani din România, a mărturisit că prima candidată a ieșit plângând din camera în care avea loc interviul de angajare.

Prima fată care a intrat a ieșit plângând. Celelalte au ieșit spunând același lucru. Mi-a fost greu să cred. M-am speriat - dar ele nu exagerau", a spus românca.

Bianca a povestit că după ce a intrat în cameră, femeia recrutor i-a cerut să-și ridice rochia.

Am tras-o puțin în sus, până sub genunchi, așa că ea a tras-o până la chiloți. Rochia mea avea un fermoar la spate și ea mi-a cerut să o trag până la talie, așa că stăteam acolo doar în sutien".

Candidata a întrebat de ce i s-a cerut acest lucru, recturorii răspunzând că verifică dacă are cicatrici, semne din naștere și tatuaje.

Citeste si:
O campanie aeriană l-a scos din sărite pe Jador. Ce le-a reproșat...
O campanie aeriană l-a scos...

Departamentul spaniol al Muncii a pornit o anchetă

O altă tânără în vârstă de doar 19 ani, Maria, a povestit prin ce experiență a trecut și ea. Studenta a mărturisit că a fost privită foarte atent mai mult timp.

„Mai întâi mi-am dat jos bluza și mi-am lăsat pantalonii pe mine - și apoi invers".

Anunțul Meccti pentru concursul de angajare menționa că viitoarele angajate trebuie să aibă o înălțime de cel puțin 1,70 metri, cu greutatea și înălțimea proporționale și o prezentare generală excelentă. Departamentul spaniol al Muncii a pornit o anchetă de investigație pe baza acestui proces de angajare.

Este un comportament intolerabil care încalcă demnitatea și drepturile fundamentale ale acestor femei", a spus Joaquín Pérez Rey, secretarul de stat spaniol pentru ocuparea forței de muncă.

Citeste si:
O companie aeriană low-cost renunță la biletele ieftine de 10 euro
O companie aeriană low-cost...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 Ianuarie 2023 - 03 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.