Caz tragic la o grădină zoologică din Suedia. Un român în vârstă de 58 de ani a fost ucis agresiv de o antilopă elan. Bărbatul lucra la grădina zoologică privată din Suedia. Proprietarul grădinii zoologice a spus că este pentru prima oară când animalul are un asemenea comportament agresiv.

Bărbat ucis de o antilopă la o grădină zoologică din Suedia

Bărbatul în vârstă de 56 de ani lucra de mai mulți ani la Oland Animal and Entertainment Park, o grădină zoologică privată din Suedia. În ziua de 28 august, românul a fost atacat de o antilopă.

Potrivit presei din Suedia, accidentul a avut loc după închiderea programului la grădina zoologică. Angajatul român împreună cu proprietarul locației, Richard Berglund, duceau animalele în țarcuri pentru a le hrăni. Proprietarul a spus că este primul caz de acest gen la grădina zoologică. Până atunci, antilopele nu au manifestat un comportament agresiv sau distant față de angajați.

"Eu însumi am fost implicat și nu s-ar fi putut face nimic mai mult sau diferit. Aveam de gând să hrănim animalele și brusc a atacat, nu am avut niciodată probleme cu acele animale până acum", a spus proprietarul.

Cazul este cercetat sub suspiciune de încălcare a mediului de muncă

Poliția a fost sesizată la ora 17:12, când grădina zoologică era deja închisă. Oamenii legii cercetează cazul sub suspiciunea de încălcare a mediului de muncă.

Jan Olin, procuror la Unitatea Națională de Mediu și Mediu de Muncă și cel care se ocupă de ancheta preliminară, a declarat că acest caz este unul "neobișnuit" și se pare că ancheta va dura mai mult timp. Cadavrul va fi supus autopsiei, iar anchetatorii vor cerceta cazul pentru a stabili circumstanțele în care a avut loc atacul animalului.

Daniel Ioniță, ambasadorul României în Suedia, a declarat că rudele bărbatului decedat că au ajuns marți în țară.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Septembrie 2022 - 03 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.