Un cetățean român în vârstă de 44 de ani s-a ales cu o amendă usturătoare după ce s-a așezat să își spele picioarele într-o fântână arteziană din centrul Romei.

Și-a splălat picioarele într-o fântână din centrul Romei. Isparava unui român

Un cetățean român aflat la Roma, a amuzat tot internetul după șotia pe care a făcut-o. Bărbatul în vârstă de 44 de ani s-a așezat pe marginea unei fântâni artizanale din centrul Romei, s-a descălțat, și-a scos șosetele și a început să se spele liniștit în apa fântânii. Fântâna Naiadi, care se află în Piazza della Repubblica, este una dintre cele mai turistice zone din Roma și este considerată un monument istoric.

Oamenii din jur l-au privit cu nedumerire și indignare pe românul care continua să își spele picioarele fără să realizeze că nu este ceva normal. Acesta nici nu i-a băgat în seamă pe localnicii și turiștii care se aflau în preajmă. În Italia, scăldatul în fântânile arteziene din Roma este interzis. Acolo, majoritatea acestor tipuri de fântâni sunt considerate monumente istorice și sunt protejate ca atare și întreținute de către stat.

Însă fapta românului nu a fost trecută cu vederea. Oamenii legii l-au observat pe bărbat și au intervenit. Deoarece românul nu a provocat nicio daună, acesta s-a ales cu o amendă de 500 de euro. În cazul în care ar fi existat și daune, amenda ar fi fost mult mai aspră.

Fontana delle Naiadi a fost ridicată în 1914. Fântâna prezintă niște lei împreună cu zeităţi acvatice feminine, anume, patru Naiade, care îmblânzesc regatul apelor de prezenţa copleşitoare a omului. Fântâna Naiadi este una dintre cele mai vestite și frumoase fântâni specifice Romei. Italia este bine cunoscută pentru astfel de monumente istorice care atrag turiștii în orice vreme a anului și fiecare prezintă o poveste captivantă inspirată din marile legende ale istoriei și a culturii Imperiului Roman.

Citeste si:
Interviu cu Lucian Gheorghe, românul care antrenează creierul...
Interviu cu Lucian Gheorghe,...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 18 Noiembrie 2022 - 03 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.