Ședință la vârful Băncii Naționale a României (BNR), astăzi. Consiliul de administrație al instituției va da verdictul în ceea ce privește dobânda cheie care va influența ratele milioanelor de români. Această valoare, de 7%, nu s-a mai schimbat din ianuarie 2023.

Consiliul de administrație al Băncii Naționale se reunește din nou, într-o ședința de politică monetară și vom vedea exact care va fi dobânda cheie în funcție de care sunt calculate ratele românilor.

Valoarea de 7% este neschimbată din ianuarie 2023. Ar putea scădea, spun economiștii, însă numai în momentul în care inflația va scădea și ea, dar în ianuarie 2024, economiștii vorbesc despre o inflație mai mare de 7,3% față de 6,6% în decembrie, din cauza măsurilor fiscale adoptate de Guvern, care au avut un impact semnificativ în mediul de afaceri.

De altfel, inflația ar putea scădea treptat până la finalul acestui an și să ajungă la valoarea de 4,7%. Economiștii prognozează că prima scădere de dobândă va fi, în primăvara acestui an, în luna mai și de asemenea până la finalul anului, dobânda cheie ar putea ajunge la 5,50%.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Februarie 2024 - 08 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.