Calendarul alegerilor 2024 este deja creionat, a declarat senatorul PSD Florian Bodog. Iată când ar putea să aibă loc alegerile în 2024, dacă nici după negocierile de vineri despre comasare nu vor aduce un răspuns.

Care ar putea fi calendarul alegerilor 2024 dacă nu va avea loc nicio comasare

Discuțiile despre comasarea alegerilor în acest an ar urma să fie reluate vineri, după ce, luni seară, liderii coaliției nu au ajuns la un acord. Chiar și așa, șansele să fie luată o decizie în acest sens nu sunt mari, este de părere senatorul PSD Florin Bodog. Oficialul a vorbit și despre un posibil calendar convenit al alegerilor din 2024.

„Există în momentul de față un calendar al alegerilor. Calendar care poate fi respectat. Eu nu cred că discuția de vineri va aduce mari schimbări. Cred că cea mai simplă variantă este să mergem pe actuala legislație în vigoare, care prevede ca europarlamentarele să fie în iunie, localele, în septembrie, prezidențialele, la sfârșit de an și parlamentarele, între cele două tururi ale prezidențialelor. Calendarul este oarecum simplu, este creionat, nu e niciun secret”, Florin Bodog, senator PSD, la Euronews România.

Alegerile pentru Parlamentul European vor avea loc între 6-9 iunie 2024. Procedural, alegerile locale ar trebui organizate pe 29 septembrie 2024, iar noii aleși locali trebuie validați în funcție în termen de 20 de zile de la data alegerii în funcție.

Ciucă cere coaliției o hotărâre în cazul comasării alegerilor

Președintele PNL Nicolae Ciucă a declarat că liberalii nu au venit cu o propunere de a comasa alegerile europarlamentare cu cele locale, ci „propunerea inițială” a fost ca localele să aibă loc în aceeași zi cu prezidențialele.

Totodată, fostul prim-ministru al României consideră că subiectul comasării „trebuie încheiat odată ca să ne putem ocupa de treburile administrative”.

Întrebat dacă există riscul ca PNL să ajungă pe locul trei în preferințele electoratului dacă nu vor fi comasate alegerile europarlamentare cu cele locale, Nicolae Ciucă a declarat că „electoratul este cel care decide”.

Citeste si:
Elevii din clasele terminale finalizează astăzi cursurile. Începe...
Calendar Bacalaureat 2021....

„Nu ne-a fost și nu este niciodată teamă și nu are de ce să ne fie teamă. Electoratul este cel care decide, motiv pentru care trebuie să venim și să ne prezentăm în fața electoratului cu tot ceea ce am făcut, cu tot ceea ce vom face și la sfârșit electoratul să decidă”, a afirmat Nicolae Ciucă.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Februarie 2024 - 07 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.