Elevii claselor a XII-a şi a XIII-a încheie vineri cursurile, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Probele scrise ale examenului de Bacalaureat încep pe data de 28 iunie cu Limba şi literatura română - proba E.a), urmată pe 29 iunie de proba obligatorie a profilului - proba E.c), pe 30 iunie este programată proba la alegere a profilului şi specializării - proba E.d) şi pe 1 iulie cea de Limba şi literatura maternă - proba E.b).

Bacalaureat 2021: când au loc probele

Primele rezultate vor fi afişate pe 5 iulie - până la ora 12,00, iar contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi în intervalul orar 12,00 - 18,00. Pe 9 iulie vor fi afişate rezultatele finale. A doua sesiune a examenului de Bacalaureat este programată să înceapă în 16 august. Anul acesta, probele de evaluare a competenţelor la examenul naţional de Bacalaureat vor fi echivalate/recunoscute, în urma adoptării de către Executiv a unei ordonanţe de urgenţă pentru instituirea unor măsuri privind buna funcţionare a sistemului de învăţământ.

Astfel, se echivalează/se recunosc:

* proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română;

* proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale;

Retail jobs

* proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată pe parcursul învăţământului liceal;

* proba de evaluare a competenţelor digitale. AGERPRES.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 Iunie 2021 - 12 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.