Elevii claselor a XII-a şi a XIII-a încheie vineri cursurile, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Probele scrise ale examenului de Bacalaureat încep pe data de 28 iunie cu Limba şi literatura română - proba E.a), urmată pe 29 iunie de proba obligatorie a profilului - proba E.c), pe 30 iunie este programată proba la alegere a profilului şi specializării - proba E.d) şi pe 1 iulie cea de Limba şi literatura maternă - proba E.b).

Bacalaureat 2021: când au loc probele

Primele rezultate vor fi afişate pe 5 iulie - până la ora 12,00, iar contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi în intervalul orar 12,00 - 18,00. Pe 9 iulie vor fi afişate rezultatele finale. A doua sesiune a examenului de Bacalaureat este programată să înceapă în 16 august. Anul acesta, probele de evaluare a competenţelor la examenul naţional de Bacalaureat vor fi echivalate/recunoscute, în urma adoptării de către Executiv a unei ordonanţe de urgenţă pentru instituirea unor măsuri privind buna funcţionare a sistemului de învăţământ.

Astfel, se echivalează/se recunosc:

* proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română;

* proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale;

Citeste si:
Elevii ar putea primi vouchere pentru meditaţii. Anunțul făcut de...
Elevii ar putea primi...

* proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată pe parcursul învăţământului liceal;

* proba de evaluare a competenţelor digitale. AGERPRES.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.