Revelionul este sărbătorit diferit în fiecare țară, iar oamenii respectă și până în prezent un șir de tradiții care mai de care mai deocheate, însă acestea aduc noroc și prosperitate în noul an. Iată câteva dintre cele mai neobișnuite tradiții de Revelion din diverse țări ale lumii.

Cele mai neobișnuite tradiții de Revelion 2023

De Revelion, oamenii din Ecuador dau foc sperietoarelor pline cu hârtie la miezul nopții. Totodată, aceștia dau foc la fotografiile vechi care reprezintă amintiri neplăcute din anul care se încheie. Tradiția spune că acest lucru ajută la alungarea lucrurilor rele care s-au întâmplat în anul care pleacă. Cetățenii din Danemarca sparg farfuriile vechi adunate în cursul anului în fața ușilor familiei și prietenilor pentru a aduce noroc. Cu cât mai multe farfurii au fost sparte în fața ușii tale, cu atât vei avea mai mult noroc în noul an.

În noaptea dintre ani, în Japonia se vor auzi 108 sunete de clopot. Când ceasul bate ora 00:00, toți japonezii încep să râdă, deoarece tradiția spune că acest lucru face ca anul să fie plin de bucurie și de succes. În Italia, oamenii sărbătoresc ceva mai neobișnuit. În seara de Revelion, italienii aruncă mobila veche pe fereastră începând de la perne, până la pături, și orice alte obiecte care nu mai sunt folositoare.

În Olanda, brazii de Crăciun sunt arși pe străzi, deoarece acest lucru îi scapă pe localnici de fantomele anului precedent și întâmpină anul care vine. În Marea Britanie, se spune că prima persoană care ajunge acasă la miezul nopții, în noaptea de Revelion, va aduce noroc. Este și mai bine dacă acea persoană va aduce și cadouri, cum ar fi bani sau dulciuri.

În Elveția, oamenii sărbătoresc Revelionul în diverse costume de carnaval și ornamente pe cap care reprezintă spiritele bune și rele. În China oamenii își curăță bine casele înainte de noul an pentru a scăpa de ghinion, cumpără diverse flori și plante pentru noroc și le dau bani copiilor în plicuri roșii.

În Irlanda, femeile singure își așează vâscul sub pernă în noaptea de Revelion, după care a doua zi îl ard în speranța de a-și găsi perechea. O altă tradiție irlandezp spune că în noaptea dintre ani trebuie să lovești pereții și ușile casei cu pâine pentru a îndepărta spiritele rele. În caz că nu știați, în România, oamenii vorbesc cu animalele din gospodărie pentru a avea noroc în anul care vine.

Citeste si:
Unde vor putea petrece românii Revelionul și ce artiști le vor cânta
Unde vor putea petrece...

În Spania, cea mai importantă tradiție de Revelion este să mănânci struguri. Înainte de miezul nopții, toată lumea pregătește 12 struguri și îi mănâncă exact la ora 00:00. În Germania, în ajunul Anului Nou, se aruncă plumb topit în apă rece și astfel se prezice viitorul după forma acestuia.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 31 Decembrie 2022 - 02 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.