Incident mai puțin obișnuit pe o plajă de pe litoralul românesc. Un copil a fost lăsat să se joace pe o saltea pneumatică pe plaja din Vama Veche, însă acesta a ajuns tocmai în apele teritoriale ale Bulgariei.

Din Vama Veche a ajuns în apele teritoriale ale Bulgariei pe o saltea saltea pneumatică

Copilul se juca în apă pe o saltea pneumatică pe plaja din Vama Veche. Curenții au făcut ca salteaua să se îndepărteze de plajă. La un moment dat, oamenii care erau la malul mării au observat cum salteaua cu tot cu copil s-a îndepărtat destul de mult de plajă și au sunat de urgență la numărul unic 112.

Pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea" s-au deplsata la fața locului de urgență, iar între timp, un salvamar aflat pe un skijet a pornit în larg pentru a-l salva pe copil.

Copilul de pe salteaua pneumatică luată de curenți era o fetiță în vârstă de 10 ani. Aceasta a înaintat atât de mult încât a intrat în apele teritoriale ale Bulgariei. Din fericire salvamarul a reuşit să ajungă la timp la copil şi să îl ducă la o ambarcaţiune a pompierilor.

Unghiul fetiței a încercat să o salveze

După câteva zeci de minute, fetița a fost adusă la mal în siguranță, iar un echipaj de medici aflat pe plaja a examinat-o.

Potrivit ISU Dobrogea, ambarcaţiunea a ieșit din nou pe mare pentru că persoana care a anunțat despre incident la 112 a mai menționat că a văzut două alte persoane care înotau şi ar fi încercat să ajungă la salteaua pe care se afla fetița pentru a o salva.

În cele din urmă, salavtorii au depistat un singur bărbat, acesta fiind unchiul fetiţei, care încerca să înoate în direcția fetiței pentru a o salva. În cele din urmă acesta nu a reuşit să iasă singur la mal, fiind necesară intervenția salvamarilor.

Salvamarii atenționează părinții și tinerii să fie mai atenți, mai ales dacă nu pot înota foarte bine, pentru a evita tot felul de incidente sau tragedii.

Citeste si:
Euractiv: România și Bulgaria au șanse mari să adere la Schengen,...
Euractiv: România și Bulgaria...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 August 2022 - 02 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.