Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a anunţat că nu va participa la alegerile pentru Parlamentul European care vor avea loc la începutul lunii iunie.

Charles Michel nu își depune candidatura pentru Parlamentul European

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, în vârstă de 48 de ani, a anunțat acum trei săptămâni că se retrage prematur din funcţie pentru a se consacra campaniei pentru alegerile pentru Parlamentul European care vor avea loc între 6-9 iunie.

Acesta a condus timp de patru ani reuniunile şefilor de stat şi de guvern ale celor 27 state membre ale Uniunii Europene. Acesta urma să îşi încheie mandatul actual în noiembrie.

Preşedintele Consiliului European susține că "atacurile personale tind să prevaleze în defavoarea argumentelor factuale" şi menționează că deşi nu va candida la alegerile europene, își va duce "la bun sfârşit cu determinare actualele responsabilităţi".

Anunţul său a perturbat calendarul european şi a stârnit critici la adresa sa, făcându-se chiar și aluzie la un "căpitan care îşi părăseşte nava în mijlocul furtunii".


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Ianuarie 2024 - 10 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.