Furtuna Isha lovește Europa. Sunt în vigoare avertizări de vânt puternic în aproape toată Marea Britanie, unde zeci de mii de case au rămas fără electricitate. Mai multe zboruri au fost anulate, iar toate trenurile din Scoţia supendate. Furtuna Isha ajunge și în Olanda. Vremea rea a făcut prăpăd și în Statele Unite, unde aproape 90 de oameni au murit.

Marea Britanie este sub un val de avertizări meteorologice de vreme rea, după ce furtuna Isha a adus rafale de vânt de până la 145 de kilometri pe oră. Preț de patru ore, meteorologii au emis și o alertă roșie de vânt puternic pentru nordul Scoției, iar oamenilor li s-a recomandat să nu iasă din case.

„Sfatul nostru pentru următoarele 24 de ore este să luaţi măsuri extreme de precauţie mai ales dacă sunteţi aproape de coastă sau de căi navigabile. Nu faceţi poze cu apa şi fiţi prudenţi, pentru că valurile mari se pot sparge în zonele pentru pietoni.”

Zeci de mii de case au rămas fără electricitate. Cea mai afectată este Irlanda de Nord, cu peste 150.000 de oameni care stau acum pe întuneric.

E haos și pe aeroportul; cel puțin o sută de zboruri au fost anulate pe aeroportul din Dublin, în vreme ce alte zeci au fost redirecționate din cauza condițiilor meteo rele.

Avioanele care au reușit să ajungă în Heathrow au aterizat cu greu. În Scoția, toate terenurile au fost suspendate după ora 19, iar cursele ar trebui să fie reluate în această dimineață.

De mai mult de două săptămâni, SUA se confruntă cu furtuni puternice, care au luat viața a aproape 90 de persoane. Zeci de mii de americani au rămas fără benzină și echipajele de deszăpezire încearcă să curețe drumurile.

„Vrem să ne asigurăm că toată lumea este în siguranţă. Mai mult, echipa noastră a putut să iasă şi să lucreze pentru că ningea încontinuu”, Angie Nelson-Deuitch, primar.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Ianuarie 2024 - 10 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.