Turul doi al alegerilor prezidenţiale ar putea să aibă loc odată cu alegerile parlamentare, potrivit unor surse politice.

Turul doi al alegerilor prezidențiale și alegerile parlamentare ar putea avea loc odată

Colaiția de guvernare poartă discuții despre două comasări ale alegerilor. Prima comasare ar avea loc pe 9 iunie 2024, atunci când alegerile europarlamentare vor avea loc odată cu alegerile locale.

A doua comasare este cea a turului doi al alegerilor prezidenţiale care vor avea loc în acelaşi timp cu alegerile parlamentare, la începutul lunii decembrie 2024.

Potrivit surselor politice, acesta ar fi ultimul scenariu pe care Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, şi Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, liderii coaliţiei de guvernare, s-ar fi înţeles deja.

Cu privire la comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale, de pe data de 9 iunie, acest lucru a fost trecut deja într-o hotărâre de guvern redactată şi care urmează să fie aprobată şi publicată în următoarea perioadă.

Însă, comasarea alegerilor locale cu alegerile europarlamentare ar însemna ca aleșii locali să aibă mai mult de așteptat până la preluarea noilor mandate, deoarece mandatele actuale nu pot fi scurtate.

Mai exact, după alegeri, primarii, președinții de Consilii Județene și restul aleșilor locali ar urma să rămână în așteptare trei luni de zile.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Februarie 2024 - 08 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.