Veste proastă pentru românii care profitau de biletele ieftine. Șeful unei companii aeriene low-cost a anunțat că majorează prețul biletelor din cauza scumpirii combustibilului.

Gata cu bilete de 10 euro! Compania aeriană low-cost scumpește prețul biletelor

Directorul executiv al companiei Ryanair, Michael O'Leary, a declarat că bilete econome de 10 euro nu vor mai fi, prețurile acestora urmând să se majoreze. Ryanair nu va mai pune în vânzare bilete ale căror prețuri erau foarte mici din cauza scumpirii combustibilului.

Michael O'Leary a mai menționat că tariful mediu al companiei aeriene va crește de la aproximativ 40 de euro la aproximativ 50 de euro în următorii cinci ani. Acesta este sigur că oamenii vor continua să apeleze la serviciile companiei sale aeriene în ciuda creșterii prețului. Până acum, oamenii profitau de bilete extrem de ieftine pentru a călători chiar și pentru un weekend. Ryanair este una dintre companiile care a avut cele mai mici prețuri la bilete până acum.

„Nu există nicio îndoială că, la capătul inferior al pieței, tarifele noastre promoționale cu adevărat ieftine - tarifele de un euro, tarifele de 0,99 euro, chiar și cele de 9,99 euro - cred că nu veți mai vedea aceste tarife în următorii ani", a declarat O'Leary la BBC.

Scumpirea combustibilului a determinat creșterea prețurilor la bilete. Prin urmare, aceste scumpiri au provocat și majorarea facturilor la energie pentru gospodării, iar acest lucru a afectat veniturile oamenilor. Chiar și așa, șeful companiei spune că nu va reduce numărul de zboruri, deoarece oamenii vor continua să zboare, căutând cele mai optime și cele mai ieftine bilete.

„Credem că oamenii vor continua să zboare frecvent. Dar cred că oamenii vor deveni mult mai sensibili la preț", a spus O'Leary.

Citeste si:
Șeful VW: Combustibilii sintetici sunt „gălăgie inutilă”. Motoarele...
Șeful VW: Combustibilii...

Când biletele de avion au devenit mai ieftine în ultimii ani, numărul de zboruri a crescut considerabil, mulți oameni profitând de prețurile atractive și călătorind, chiar și pentru scurte perioade de timp. Companii aeriene precum Ryanair, Easyjet, Vueling și Wizz Air au fost companiile aeriene care au oferit servicii low-cost fără costuri suplimentare.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 August 2022 - 10 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.