Atunci când vine vorba de menținerea unei diete sănătoase, cheia este să începi cu o listă de cumpărături bine organizată. Iată câteva ponturi pentru a face alegeri inteligente la supermarket:

Prioritizează produsele proaspete și neambalate

Fructele și legumele proaspete ar trebui să fie vedetele listei tale de cumpărături. Acestea sunt pline de nutrienți și fibre, componente esențiale pentru o bună sănătate digestivă. Optează pentru produse de sezon și încearcă să alegi variante bio, dacă este posibil.

Ai grijă să ai aportul necesar de proteine

Proteinele sunt foarte importante pentru construirea și întreținerea masei musculare, cât și pentru furnizarea de energie. Optează pentru surse slabe de grăsime și bogate în proteine, cum ar fi carnea de vita slabă, carnea de pui, peștele, tofu sau fasolea.

Adaugă carbohidrați complecși în dieta ta

Alege carbohidrați complecși, cum ar fi cerealele integrale, orezul brun și quinoa, pentru a-ți asigura un aport constant de energie. Evită alimentele procesate și bogate în zahăr, care pot provoca fluctuații ale nivelului de zahăr din sânge.

Citește continuarea pe Kudika.ro.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Aprilie 2024 - 10 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.