Unul cele cele mai fascinante concepte din domeniul psihologiei și spiritualității este karma. A captivat atenția oamenilor de secole, iar în zilele noastre mulți se sperie când aud acest cuvânt. „Lasă, are grijă karma de tine!”, ar fi amenințarea unora către cei care le-au greșit. Dar ce înseamnă karma și cum funcționează?

Ce este karma?

Karma este o lege universală a cauzei și efectului, care sugerează că acțiunile noastre, gândurile și intențiile noastre au consecințe pe termen lung în viața noastră. Originea acestui concept provine din religiile indiene, cum ar fi hinduismul și budismul, dar a devenit popular și în alte culturi și filosofii.

Cum funcționează karma?

În esență, karma spune că ceea ce semănăm, vom culege. Fiecare acțiune, gând sau intenție pe care o avem generează o energie care se întoarce asupra noastră într-un fel sau altul. Dacă facem fapte bune și avem gânduri pozitive, atragem evenimente și experiențe pozitive în viața noastră. Pe de altă parte, dacă facem fapte rele sau avem gânduri negative, putem atrage consecințe neplăcute.

Să luăm un exemplu simplu. Dacă suntem cinstiți și iubitori cu cei din jurul nostru, ne putem aștepta la reacții similare din partea lor. În schimb, dacă tratăm pe cineva cu lipsă de respect sau răutate, s-ar putea să primim aceeași atitudine înapoi.

Cum ne ajută să înțelegem viața?

Karma ne învață că suntem responsabili pentru propriile noastre acțiuni și că avem puterea de a influența modul în care se desfășoară viața. Pe scurt, ne încurajează să fim conștienți de alegerile noastre și să ne asumăm responsabilitatea pentru ele.

Karma ne amintește că suntem creatorii propriei noastre realități și că avem puterea să schimbăm cursul vieții noastre prin acțiunile și gândurile noastre. Prin cultivarea bunătății, compasiunii și generozității, putem atrage bucurie și armonie în viața noastră și în viața celor din jur.

Citeste si:
10 mesaje pe care ar trebui să le lipim prin casă pentru a le vedea...
10 mesaje pe care ar trebui...

Citește continuarea pe Kudika.ro.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Februarie 2024 - 08 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.