Ministerul de Interne din Rusia a inclus-o pe Maria Aliojina, componentă a trupei feminine de punk Pussy Riot, pe lista persoanelor date în urmărire şi capturare, după ce ea a fost condamnată săptămâna trecută la o pedeapsă cu 21 de zile de închisoare şi nu s-a prezentat pentru a fi încarcerată, relatează marţi EFE.

Rusia a trecut-o pe lista de urmărire și capturare pe Maria Aliojina, membră a trupei Pussy Riot

Aliojina, născută în 1988, a apărut în baza de date a persoanelor date în urmărire de Ministerul de Interne, potrivit agenţiei oficiale TASS. În data de 21 aprilie, un tribunal din Moscova i-a înlocuit pedeapsa de un an de arest la domiciliu, cu o pedeapsă de 21 de zile de închisoare.

În septembrie 2021, ea fusese condamnată pentru apelurile sale de participare la proteste împotriva restricţiilor sanitare impuse în contextul pandemiei de coronavirus. De la începutul anului 2022 componenta trupei Pussy Riot a fost arestată de mai multe ori şi a petrecut 90 de zile în arest administrativ.

Aliojina a participat la manifestaţii de sprijin pentru opozantul rus Aleksei Navalnîi, care au avut loc la începutul anului 2021 şi care au fost reprimate violent de poliţia rusă. După cum a declarat pe contul său de Telegram organizaţia de apărare a drepturilor omului Apologia, Aliojina a încălcat de nenumărate ori termenii arestului său la domiciliu.

În peste două ocazii ea s-a întors mai târziu la domiciliu decât ora prevăzută, iar pe 30 martie şi-a tăiat brăţara electronică din jurul gleznei, cu care era monitorizată. Agerpres.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Aprilie 2022 - 01 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.