LifeStar 3 Mai 2016 18:10
Daniel Ioan este Cel mai bun cofetar amator din Romania.

Marea finala Bake Off Romania a adus in fata telespectatorilor probe inedite, cu rezultate spectaculoase, si o tema demna de finala: nunta! Irina, Robert si Daniel au reusit sa impresioneze juriul in repetate randuri si sa ramana in cortul Bake Off Romania pana la finalul competitiei. Dupa probe lungi si solicitante, Daniel a demonstrat prin creativitate, tehnica si pasiune ca are toate ingredientele necesare pentru a castiga marele premiu de 25.000 de euro, devenind Cel mai bun cofetar amator din Romania: „Primul sentiment a fost de usurare, pentru ca maratonul se incheiase. Am fost foarte fericit pentru victorie, a fost pratic o recunoastere a muncii si eforturilor depuse, plus o confirmare a ceea ce invatasem singur inainte. Este motivatia cea mai buna pentru mine si pentru ceea ce vreau sa fac mai departe!”.

Finala Bake Off Romania a fost urmarita de aproximativ 1.3 milioane de telespectatori, la nivel national, pe intreg intervalul de difuzare, intre 20:30 - 22:56. In minutul de aur, de la 22:52, peste 1.8 milioane de telespectatori urmareau competitia. La nivelul publicului comercial, cu varsta cuprinsa intre 18 si 49 de ani, Bake Off Romania a fost lider de audienta, obtinand 7.3 puncte de rating si 14.9% share, anunta Pro TV prin intermediul unui comunicat de presa.

La proba de semnatura, cei trei concurenti au avut de pregatit turta miresei, un produs traditional de nunta, care a trebuit sa convinga prin gust si aspect. Cei trei s-au luptat din nou cu aluatul pentru a scoate cea mai buna turta. „Ai auzit de coca moarta?”, a spus Simona, iar acest lucru i-a determinat pe Irina si Robert sa isi regandeasca decorul pe ultima suta de metri. Robert a fost cel care a reusit sa pregateasca o turta ca la carte: pufoasa si bine coapta si s-a remarcat la prima proba.

Citeste si:
Irina Rimes, reacție dură după ce a fost comparată cu Theo Rose:...
Irina Rimes, reacție dură...

Proba tehnica, aleasa de Alex pentru marea finala, a fost un examen in sine pentru Robert, Irina si Daniel, care au avut de preparat Croquembouche, un desert de nunta specific Frantei. O reteta extrem de complicata, ce necesita foarte multa tehnica si rapiditate. „Daca va iese proba aceasta, va angajez pe toti trei!”, le-a spus Alex inainte de inceperea probei. Presiunea finalei a inceput sa isi spuna cuvantul, iar lupta contra cronometru a inceput sa fie din ce in mai apriga. Prepararea Croquembouche-ului s-a dovedit a fi foarte grea, niciun concurent nu a scapat fara urme de caramel fierbinte pe degete, iar montarea preparatului a fost o provocare in sine, dincolo de pregatire. Daniel a reusit sa impresioneze prin gust si sa se claseze pe primul loc.

Irina, Daniel si Robert au avut de pregatit un candy bar pentru o nunta ca in povesti la proba de creativitate. Cupcakes, Cake Pops, culoare, frumusete, adevarate delicii au aparut pe bancurile de lucru, insa nu toate au fost pe gustul juratilor. O tema complexa, care a testat indemanarea si capacitatea concurentilor de a lucra mai multe produse in acelasi timp. Dan a fost cel care a reusit sa impresioneze juratii si sa primeasca un loc direct in mare finala, iar Irina si Robert au fost trimisi la proba fulger, pentru departajare. Ei au avut de preparat un sufleu de ciocolata pentru a demonstra juratilor ca merita sa ajunga in proba decisiva. Irina a reusit sa impresioneze la nivel de gust, iar Robert a parasit competitia chiar inainte de ultima proba.

Citeste si:
„Florin Salam a murit”, știrea falsă care a creat isterie: „Sunt...
„Florin Salam a murit”,...

Proba finala a adus-o in cortul Bake Off Romania in calitate de invitat special pe Madalina Pometescu, cea care a reusit sa castige Bake Off Italia si sa impresioneze o tara intreaga prin talentul ei: „Bake Off este o lectie de viata!” le-a spus ea concurentilor inainte de a le da cea mai mare provocare: un tort de nunta. Daniel a ales sa pregateasca un tort etajat de pralina si ciocolata, decorat cu flori. Irina a ales sa faca un tort cu crema de ciocolata si zmeura, pe care l-a imbracat in pasta de zahar si l-a pictat. Prezentarea torturilor a fost una spectaculoasa pentru ambii concurenti. Dan l-a adus in fata juratilor inconjurat de artficii si fum, creand un moment spectaculos. Irina a prezentat o proiectie pe tortul ei, creand astfel un moment emotionant ce a simbolizat dragostea. Cei trei jurati au avut de luat o decizie foarte grea: „Voi ati demonstrat cat de important este sa crezi in pasiunea ta si sper sa ajungeti cat de departe va doriti!”, a spus Tudor.

Citeste si:
Cum trebuie să fie câștigătorul Survivor România 2023. Daniel...
Cum trebuie să fie...

Dupa o evolutie frumoasa si constanta pe parcursul emisiunii, Daniel Ioan a fost ales marele castigator Bake Off Romania, devenind cel mai bun cofetar amator din Romania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.