În Evul Mediu, orașele din Europa au cunoscut o etapă de dezvoltare accelerată. Unele dintre ele s-au transformat în poli ai urbanizării și au devenit orașe turistice, iar altele și-au conservat arhitectura și spiritul medieval astfel încât, atunci când le vizitezi, îți lasă impresia că ai descoperit o destinație încântătoare, ascunsă de pașii turiștilor.

Iată 10 orașe medievale fascinante pe care să le incluzi în itinerarul următoarei excursii, dacă vrei să descoperi destinații incredibile.

Freiburg im Breisgau - Germania

Freiburg este un cunoscut oraș universitar vibrant din sud-vestul Germaniei. Plin de clădiri medievale magnifice, aflat la poalele munților Pădurea Neagră, acest oraș merită cu siguranță vizitat. Față de orașele mari, precum Munchen, Stuttgart sau Frankfurt, orașul Freiburg nu este atât de aglomerat, ceea ce este minunat.

Centrul vechi este atracția principală, cu străzile sale pietruite și piețele mărginite de cafenele, străbătute de mici râuri. De asemenea, aici se află cele mai importante repere ale orașului, precum Catedrala Gotică Freiburg Minister, cu turla sa impunătoare, care veghează asupra agitatiei din centrul orașului.

Avila - Spania

La numai o oră de Madrid, vei găsi orașul medieval Avila. Este un oraș fortificat unic, având în vedere că este unul dintre puținele orașe medievale din lume complet înconjurat de un zid aproape intact. Orașul este înscris în Patrimoniul UNESCO și poate fi considerat unul dintre cele mai frumoase orașe din Spania, în care vei simți cu adevărat că te întorci în timp.

Carcassonne - Franța

Carcassonne, un oraș din sudul Franței, este renumit pentru cetatea sa medievală, La Cité, cu numeroase turnuri de pază. Văzut de sus, acest oraș oferă o priveliște magică. Carcassonne este un tărâm de vis, cu arhitectură veche, pasaje secrete și alei înguste.

În afară de vizitarea castelului din centrul vechi, orașul are o piață plină de viață și numeroase muzee interesante.

Citeste si:
Chase & Status pregătesc un show incendiar la festivalul Massif
Chase & Status pregătesc un...

Gent - Belgia

Gent este un oraș medieval uimitor, cu o arhitectură fermecătoare și multe biserici bine conservate. Deși nu este un oraș muzeu, Gent este un oraș istoric, cu o arhitectură deosebită și canale impresionante.

Orașul este plin de obiective turistice, cum ar fi Fortăreața Gravensteen, care datează din anii 1200. Deși este adesea trecut cu vederea în favoarea orașului Bruges din apropiere, acesta oferă un centru istoric mai puțin aglomerat, cu catedrale și piețe mari.

Sibiu - România

Votat Capitală Culturală Europeană în 2007, Sibiu este al 8-lea cel mai plăcut loc de trăit din Europa, conform topului Forbes. Orașul medieval aflat la poalele Munților Cindrel din Transilvania este cunoscut printre turiști ca „orașul cu ochi”, datorită caselor ale căror acoperișuri au mici ferestre care seamănă cu niște perechi de ochi ce privesc mijiți. Dincolo de acest element arhitectural amuzant, aleile pietruite, Piața Mare, înconjurată de case vechi colorate și Podul Minciunilor, decorat cu gerani roșii, sunt doar câteva elemente care determină orice turist să vrea să descopere mai mult.

Citeste si:
Șeful Statului Major al Apărării, despre introducerea serviciului...
Șeful Statului Major al...

În Sibiu, istoria se îmbină cu modernul, iar orașul este o destinație unde vei găsi obiective variate. De aceea, merită să optezi pentru un city break și nu doar o zi de vizitare. Cazările pentru toate buzunarele și opțiunile de inchirieri auto Sibiu catre si de la aeroport vor facilita excursia în acest minunat oraș medieval.

Torun - Polonia

În mijlocul Poloniei, vei găsi fermecătorul oraș Torun. Cu arhitectura sa medievală, bisericile în stil baroc și istoria sa bogată, acest oraș e musai să se afle pe lista de vizitat. Este un oraș medieval bine conservat, cu multe obiective turistice, de la cele mai pitorești piețe la biserici minunate.

Orașul mai este renumit pentru Muzeul de turtă dulce. Tradiția de preparare a turtei dulci datează de aproape un mileniu. În 1997, partea medievală a orașului a fost inclusă în Patrimoniul UNESCO.

Citeste si:
Prețuri noul Volkswagen Tiguan în România: start de la 33.300 de euro
Prețuri noul Volkswagen...

Bamberg - Germania

Aflat la intersecția dintre râurile Regnitz și Main, Bamberg este renumit pentru orașul vechi, plin de poduri romantice, și arhitectura fermecătoare a caselor din lemn. Centrul istoric al orașului, foarte bine conservat, împreună cu abundența elementelor de arhitectură medievală, transformă Bamberg într-un obiectiv ce merită vizitat.

Sighișoara - România

Sibiul nu este singurul oraș medieval din România. Sighișoara este un alt oraș medieval din zona istorică a Transilvaniei. Înconjurat de pajiști verzi și străbătut de străzi înguste și case colorate, păzite de nouă turnuri, orașul Sighișoara, inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, te va fascina cu preparate culinare inedite și experiențe medievale autentice.

Citeste si:
Premierul Marcel Ciolacu estimează că România va intra în 2024 în...
Premierul Marcel Ciolacu...

Besalú - Spania

Besalú este una dintre cele mai bine conservate localități medievale din regiunea Catalonia, din Spania. Besalú este un adevărat labirint alcătuit din străduțe înguste, pietruite și clădiri uimitoare. Pentru pasionații de istorie, Besalú este un paradis unde pot fi admirate numeroase construcții și fațade cu influențe romane, gotice și medievale.

Așadar, vizitând aceste destinații, ai ocazia să te întorci în timp și să-ți faci o idee despre cum era viața cu sute de ani în urmă, fără a fi înconjurat de forfota specifică orașelor turistice cunoscute.


Despre autor:


Ultima actualizare: 10 Mai 2024 - 03 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.