Glenn Frey, prolificul chitarist, cantaret, textier si membru fondator al trupei americane Eagles, cunoscuta in lumea intreaga gratie cantecului "Hotel California", a murit la varsta de 67 de ani, luni, la New York, informeaza Reuters.

Informatia a fost confirmata de trupa americana prin intermediul unui comunicat publicat pe site-ul ei oficial. Glenn Frey a murit din cauza unor complicatii medicale generate de poliartrita reumatoida, colita ulcerativa acuta si pneumonie.

Trupa Eagles, al carei material discografic "Their Greatest Hits 1971-1975" ocupa locul al doilea in topul celor mai bine vandute albume din toate timpurile in Statele Unite (dupa celebrul album "Thriller" al cantaretului Michael Jackson, n.r.), a definit muzica anilor '70 din America si a ramas o prezenta constanta la posturile de radio pana in zilele noastre, la aproape o jumatate de secol dupa lansare.

Stilul abordat, rock cu influente country, a contribuit din plin la succesul trupei, potentat de o serie de piese ce au devenit celebre, precum "Desperado", "Already Gone" si "Take It to the Limit".

Glenn Frey a colaborat cu tobosarul Don Henley pentru a compune impreuna multe dintre piesele de succes ale formatiei. In timp ce Henley asigura de cele mai multe ori partitura vocala principala, Frey canta de obicei la chitara si la pian, dar nu ezita sa faca si backing vocals sau sa devina solist principal in anumite situatii.

Performantele sale din piese precum "Take It Easy" si "Peaceful Easy Feeling", extrase de pe albumul de debut din 1972, au ajutat grupul Eagles sa devina celebru. Ulterior, Glenn Frey a fost solist principal al pieselor "Lyin' Eyes" si "Already Gone".

Glenn Frey, nascut la Detroit, si Don Henley au infiintat impreuna trupa Eagles in 1971, la Los Angeles, dupa ce au facut backing vocals pentru Linda Ronstadt, scrie MEDIAFAX.

Componenta originala a formatiei ii mai includea pe Bernie Leadon si Randy Meisner. Alti muzicieni, inclusiv Joe Walsh, s-au alaturat trupei Eagles in anii '70.

Citeste si:
Chitaristul Maxim Belciug cântă la Vaslui, Călărași și Giurgiu
Chitaristul Maxim Belciug...

Dupa destramarea formatiei din 1980, Glenn Frey a avut o cariera solo de succes, inregistrand cantece precum "The One You Love" si "The Heat Is On". Mai multe alte compozitii ale sale au fost utilizate pe coloanele sonore ale unor filme si seriale TV, iar Frey a inceput sa se arate interesat si de actorie, afirmandu-se in calitate de actor, cu un mic rol in filmul "Jerry Maguire" din 1996.

In 1994, trupa Eagles s-a reunit si a lansat albumul "Hell Freezes Over". Titlul albumului se refera la o declaratie anterioara facuta de Henley, care a spus ca grupul se va reuni doar atunci cand "iadul va ingheta bocna".

Grupul Eagles, inclus in Rock and Roll Hall of Fame in 1998, a sustinut numeroase concerte sold-out dupa ce s-a reunit.

Glenn Frey si sotia sa, Cindy Frey, au avut impreuna trei copii.

Citeste si:
Un alt avion s-a prăbușit astăzi în România. Pilotul nu a supraviețuit
Un alt avion s-a prăbușit...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.