Slash, Dave Grohl si Lars Ulrich s-au numarat printre vedetele care au participat la ceremonia funerara dedicata rockerului Lemmy, solistul trupei britanice Motörhead, care a avut loc, sambata, la Los Angeles, informeaza bbc.com.

Rockerul britanic, al carui nume real a fost Ian Fraser Kilmister, a murit pe 28 decembrie, la varsta de 70 de ani, la doar cateva zile dupa ce a aflat ca suferea de un tip de cancer extrem de agresiv.

Mikkey Dee - tobosarul trupei Motörhead -, Dave Grohl - solistul trupei Foo Fighters -, Slash - chitaristul trupei Guns N'Roses - si Lars Ulrich - tobosarul trupei Metallica - s-au numarat printre vedetele care au sustinut discursuri in timpul ceremoniei funerare, aducand astfel un ultim omagiu rockerului Lemmy.

Fanilor li s-a cerut sa respecte intimitatea familiei indoliate si sa nu participe la ceremonia funerara care s-a desfasurat in cimitirul privat Forest Lawn din Hollywood. Insa, ei au putut sa urmareasca evenimentul online, in direct, pe canalul de YouTube al trupei Motörhead.

O fotografie de mari dimensiuni cu membrii trupei Motörhead a fost expusa in altarul capelei funerare, alaturi de un set de boxe, de cizmele legendare ale lui Lemmy si de o urna in forma palariilor purtate de rockerul britanic.

Ceremonia a inceput cu un discurs al managerului trupei Motörhead, Todd Singerman, care s-a adresat invitatilor si i-a rugat "sa celebreze viata lui Lemmy". "Cu totii stim ca lui nu i-ar fi placut nimic care sa fie formal sau sumbru", a spus Todd Singerman.

Paul Inder, fiul rockerului britanic, a rememorat, apoi, viata tatalui sau, despre care a spus ca a fost "un luptator al scenei" si "un spirit liber".

Lemmy, care locuia de mai multi ani la Los Angeles, a simtit ca "ceva nu era in regula", in august 2015, intr-o perioada in care se simtea extrem de slabit.

"Nu era o persoana religioasa si sa te rogi pentru un miracol ar fi reprezentat pentru el «un fapt amagitor», insa era o persoana profund spirituala", a declarat Paul Inder. "Sa calatoresti cu bine, dragul meu tata. Te-ai intors pe drum, pentru cel mai lung turneu, spre cel mai mare concert din ceruri", a adaugat fiul rockerului britanic.

Citeste si:
TOP 10 cele mai scumpe oraşe din lume în 2022
TOP 10 cele mai scumpe oraşe...

Slash, chitaristul trupei Guns N' Roses, a sustinut si el o scurta alocutiune: "Lemmy a fost o persoana care m-a facut sa ma simt mandru si onorat sa o cunosc. Si-a trait viata exact asa cum a dorit. Muzica lui si personalitatea lui vor dainui pentru totdeauna".

Au mai sustinut scurte discursuri doi membri ai trupei Metallica - Robert Trujillo si Lars Ulrich -, Rob Halford - solistul trupei Judas Priest -, dar si Scott Ian - solistul trupei Anthrax.

Ceremonia s-a incheiat cu un discurs plin de emotie rostit de rockerul Dave Grohl, prin care acesta a rememorat momentul in care l-a intalnit pentru prima data pe Lemmy, in urma cu 20 de ani. "A fost eroul meu, un adevarat «rock 'n' roller», dar si o persoana care oferea celor din jur un exemplu minunat, pentru ca era foarte amabil cu toata lumea".

Apoi, chitara bass a rockerului Lemmy a fost conectata la un amplificator si a fost lasata sa emite un ultim sunet, prelung, in memoria rockerului, in aplauzele invitatilor prezenti in capela. In acelasi timp, cateva sute de fani s-au reunit in fata barului preferat al lui Lemmy, The Rainbow, situat pe bulevardul Sunset Strip din Los Angeles.

Citeste si:
Cum arata viata ta cand cresti un star rock! Mama lui Dave Grohl ne...
Cum arata viata ta cand...

Pe pavajul din fata barului, fanii trupei Motörhead au depus flori, pachete de tigarete si sticle de Jack Daniels, compunand astfel un fel de "altar" in memoria rockerului decedat. In holul de la intrare, fanii s-au semnat in cartea de onoare a barului, au scris mesaje de condoleante, dar si de multumire, intr-o agenda depusa alaturi de o fotografie de mari dimensiuni a lui Lemmy.

In interiorul barului, piesele trupei Motörhead erau difuzate la un volum ridicat, iar fanii au urmarit ceremonia funerara, difuzata online, pe un ecran urias, scrie MEDIAFAX.

Fanii trupei britanice au fost invitati sa urmareasca ceremonia funerara din acel bar, din orice club care detine acces la internet sau de acasa, pe canalul YouTube. Ceremonia funerara a rockerului Lemmy a fost vizionata de peste 250.000 de internauti din lumea intreaga.

Citeste si:
...
Metallica lanseaza dublul...

Stilul agresiv de a canta la chitara bas si apetitul sau deosebit pentru alcool, droguri si femei i-au adus lui Lemmy o reputatie speciala, rockerul britanic fiind considerat unul dintre cei mai "salbatici solisti rock" din toate timpurile. Potrivit managerului Todd Singerman, Lemmy avea cancer "cerebral si la nivelul gatului", insa moartea sa a reprezentat "un soc urias".

Lemmy, care implinise 70 de ani in Ajunul Craciunului, a murit in camera sa, in timp ce urmarea jocul sau video preferat, alaturi de membrii familiei. Lemmy era celebru si pentru pasiunea sa pentru whiskey si cola, insa Todd Singerman a dezvaluit, in gluma, ca, in ultimii ani, rockerul "trecuse la votca si suc de portocale, pe care le credea mai sanatoase".

Printre celelate vedete care au adus un ultim omagiu rockerului Lemmy, prin intermediul unor mesaje, s-au aflat Ozzy Osbourne, Brian May din trupa Queen, toti membrii trupei Metallica, dar si Gene Simmons, fondatorul trupei Kiss.

Citeste si:
Oana Roman s-a săturat de vedetele care vor scandal cu ea....
Oana Roman s-a săturat de...

Dupa moartea sa, peste 100.000 de fani au semnat o petitie online care solicita ca porecla rockerului britanic sa fie atribuita ca nume oficial - "Lemmium"- unuia dintre noile elemente chimice, descoperite recent.

Ian Fraser Kilmister, suferea si de diabet de tipul 2 si de aritmie cardiaca, o afectiune cauzata de numerosii ani in care rockerul britanic a abuzat de alcool si de droguri. Din cauza acestei boli, rockerul Lemmy a acceptat, la recomandarea medicilor, sa isi puna un stimulator cardiac, in noiembrie 2013.

Lemmy si-a inceput cariera profesionala in anul 1965, in calitate de lider al trupei The Rockin' Vickers. Ulterior, a devenit "roadie" (persoana care intretine echipamentul unei formatii pe drum, n.r.) pentru Jimi Hendrix si si-a schimbat numele in Kilmister, dupa tatal sau biologic. In 1972, s-a alaturat trupei Hawkwind si a fost vocalist pentru hitul "Silver Machine". A fost inlaturat din formatie dupa ce a fost arestat pentru posesie de droguri, in Canada, in 1975. La sfarsitul acelui an, a format Motörhead.

Dupa lansarea albumelor "Overkill", "Bomber", "Ace Of Spades" si "No Sleep 'Til Hammersmith", Motörhead a devenit una dintre cele mai populare si apreciate trupe rock din Marea Britanie si pe plan mondial.

Talentul membrilor formatiei a fost apreciat si recunoscut de-a lungul anilor prin numeroase premii: in 1980, trupa a castigat discul de argint pentru albumul "Bomber", in 1991, a primit o nominalizare la premiile Grammy pentru albumul "1916", iar, in 2001, a primit discul de aur pentru piesa "The Game". Printre hiturile trupei se numara "Ace of Spades", "Killed By Death" si "Born To Raise Hell".

In octombrie 2013, trupa Motörhead a lansat cel de-al 21-lea album de studio, "Aftershock", care este o continuare a materialului scos pe piata in 2010, "The World Is Yours". In ciuda problemelor de sanatate de care suferea Lemmy, trupa Motörhead a lansat cel de-al 22-lea album, "Bad Magic", in august.

De la infiintarea ei, in 1975, de Lemmy Kilmister, celebra trupa britanica a reusit sa vanda peste 50 de milioane de copii ale albumelor la nivel mondial. In 2012, Motörhead a sustinut un concert la Bucuresti, in cadrul OST Fest.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.