Cineastul american Quentin Tarantino a fost dat in judecata, fiind acuzat ca a furat premisa peliculei "Django dezlantuit/ Django Unchained", de la un scenariu al unui film numit "Freedom" si scris de Oscar Colvin, Jr. si Torrance J. Colvin.

Regizorul a fost dat in judecata, alatui de sefii de la The Weinstein Company si Columbia Pictures, informeaza contactmusic.com.

"Inainte de Django Freeman (personajul interpretat de Jamie Foxx), a fost un scenariu cu un sclav evadat, care se numea Jackson Freeman si isi dorea sa cumpere libertatea familiei sale de la un proprietar rauvoitor al unei plantatii", se arata in documentele depuse la instanta de judecata din Washington, D.C.

"Inainte de Dr. Schultz (personajul interpretat de Christoph Waltz), a fost Samson, un alt barbat cauzazian, care il va ajuta pe domnul Freeman in eforturile sale de a ii salva pe cei dragi de scalvie", se mai arata in documentele citate.

Reclamantii sustin ca ei au prezentat proiectul agentilor de la William Morris Agency, care l-ar fi sugerat pe Tarantino ca posibil regizor pentru acest proiect, scrie TheWrap.com.

Acestia spun ca Tarantino s-a folosit de premisa povestii lor pentru a realiza acest film. Totodata, reclamantii mai spun ca "au pus inima, oase si muschi pentru a dezvolta aceasta idee unica, care, eventual, ar fi tranformata in «Django Unchaines»".

De asemenea, acestia spun ca Tarantino este un "hot recunoscut", citand dintr-o decaratie a regizorului american, care spunea "Fur de la fiecare film pe care il fac".

Reclamantii cer daune financiare de "sute de milioane de dolari", iar Tarantino, care sustine ca a facut filmul "Django Unchained" ca un tribut adus peliculei "Django", realizata de Sergio Corbucci, in 1966, nu a facut comentarii, pana in acest moment, in legatura cu acuzatiile aduse.

Actiunea din "Django dezlantuit" are loc cu doi ani inainte de izbucnirea Razboiului de secesiune. Django (interpretat de Jamie Foxx) este un sclav al carui trecut plin de violenta il aduce in serviciul lui King Schultz (interpretat de Christoph Waltz), un vanator de recompense aflat pe urmele a doi ucigasi, fratii Brittle. Django este singurul care poate sa-l ajute sa ajunga la ei. In schimb, Schultz ii promite sa-l elibereze. Cand misiunea lor se incheie cu succes si Django este eliberat, el decide sa ramana alaturi de Schultz si continua sa-i vaneze impreuna pe cei mai cautati criminali. Insa scopul final al lui Django este gasirea si eliberarea Boomhildei (interpretata de Kerry Washington), sotia de care fusese despartit cu mult timp in urma, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Emilia Șercan, declarații după decizia de plagiat în cazul lui...
Emilia Șercan, declarații...

Castigator al trofeului Palme d'Or de la Cannes cu filmul "Pulp Fiction", din 1994, si a doua premii Oscar pentru scenariile filmelor "Pulp Fiction" si "Django Unchained", Quentin Tarantino a fost, pe rand, regizor, scenarist, producator si chiar actor in filmele sale. Desi este acuzat de critici ca trivializeaza violenta, opera sa cinematografica nu a incetat sa entuziasmeze publicul, iar peliculele sale "Profesionistii crimei/ Reservoir Dogs", "Pulp Fiction", "Jackie Brown", cele doua lungmetraje din seria "Kill Bill", "Masina mortii/ Death Proof", "Ticalosi fara glorie/ Inglorious Basterds" si "Django dezlantuit/ Django Unchained" au devenit filme de referinta ale cinematografiei mondiale.

Citeste si:
Sotia regizorului Quentin Tarantino este insarcinata
Sotia regizorului Quentin...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.