Tiberiu Soare, dirijor principal al Orchestrelor si Corurilor Radio, va fi decorat cu Ordinul Coroana Romaniei in grad de Cavaler, distinctie acordata de Familia Regala, informeaza un comunicat remis MEDIAFAX.

Principesa Margareta va inmana decoratia artistului roman, in numele Regelui Mihai, miercuri, incepand cu ora 17.30, intr-o ceremonie care va avea loc in Holul de Onoare al Castelului Peles. Alaturi de Tiberiu Soare vor mai fi decorate alte personalitati marcante ale vietii publice si o serie de institutii culturale si de invatamant din Romania si din Republica Moldova. Pe lista celor decorati se regasesc Mugur Isarescu, Emil Hurezeanu, Valeria Seciu, Filarmonica "George Enescu" - Bucuresti, Filarmonica "Moldova" Iasi, Filarmonica de Stat "Transilvania" - Cluj-Napoca, Teatrul National Bucuresti, Teatrul National "Vasile Alecsandri" - Iasi, Teatrul National Cluj-Napoca, Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" - Iasi, Universitatea "Babes-Bolyai" - Cluj-Napoca etc.

Ceremonia de la Castelul Peles se inscrie in seria de evenimente organizate in zilele de 24 si 25 martie, cu ocazia celei de-a 66-a aniversari a principesei Margareta (26 martie). Tiberiu Soare, unul dintre cei mai apreciati muzicieni romani ai momentului, isi desfasoara activitatea de dirijor din anul 1999, lucreaza alaturi de orchestrele a numeroase filarmonici si teatre de opera din tara si este invitat sa dirijeze prestigioase ansambluri din strainatate.

Incepand din anul 2012, Tiberiu Soare este dirijor sef al Orchestrelor si Corurilor Radio Romania, inregistrand alaturi de aceste ansambluri numeroase succese atat pe scena Salii Radio, cat si in cadrul evenimentelor in aer liber si al turneelor internationale. In septembrie 2010, Tiberiu Soare a fost invitat sa dirijeze primul sau concert la pupitrul Orchestrei Filarmonice din Londra (London Philharmonic Orchestra), alaturi de soprana Angela Gheorghiu. Printre recentele sale succese internationale se numara si concertul dirijat in mai 2013, eveniment desfasurat cu participarea Angelei Gheorghiu si a tenorului Teodor Ilincai, la Royal Festival Hall din Londra, alaturi de Orchestra Filarmonica Regala (Royal Philharmonic Orchestra), scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Principesa Margareta şi Principele Radu vor efectua o vizită la...
Principesa Margareta şi...

Tiberiu Soare a dirijat in toamna anului 2013 trei concerte in strainatate, alaturi de soprana Angela Gheorghiu: Praga (Sala Smetana), Munchen (Filarmonica din Munchen) si Paris (Opera Royal - Palatul Versailles). In iulie 2014 a fost, de asemenea, aplaudat in Germania, unde a dirijat Hof Symphoniker Orchester intr-o gala de opera al carei principal invitat a fost Angela Gheorghiu.

In noiembrie 2014, a dirijat trei concerte, alaturi de Angela Gheorghiu, in sali de concert din Europa: Théatre des Champs-Elysées - Paris, Musikverein Graz - Austria, Sala Concertgebouw - Amsterdam. In seara de 31 decembrie, s-a aflat din nou la pupitrul unei orchestre europene - Orchestra Simfonica Saarbrücken -, intr-un nou concert de gala, alaturi de soprana Angela Gheorghiu la Baden-Baden (Festspielhaus), Germania.

Citeste si:
Castelul Peleș, factură uriașă la gaze.Cât costă încălzirea pentru...
Castelul Peleș, factură...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.