Scumpirea gazelor naturale a afectat pe toată lumea. Muzeul Național Peleș are de achitat 86.463 de lei pentru gazele consumate în luna decembrie, cu aproape 80% față de prețul perceput până acum de furnizor.

Factură uriașă pentru consumul de căldură la Castelul Peleș

Consumul de căldură din luna decembrie al acestui an a fost mai mic față de cel înregistrat în aceeași perioadă în anul precedent, potrivit jurnalul.ro. Veniturile încasate în decembrie din vizitele castelului se pare că vor acoperi la limită factura la gaze, deoarece fluxul de vizitatori s-a redus drastic.

Totuși, factura la gaze din acest an din luna decembrie nu este cea mai mare factură la gaze plătită până acum de Muzeul Național Peleș. Cea mai mare sumă pentru căldură a fost achitată în iarna anului 2013, fiind în valoare de 110.000 de lei.

Castelul Peleș a primit factura la gaze

În anul 2019, când iarna a fost una ceva mai blândă, iar temperaturile nu au coborât sub minus 24 de grade, facturile la gaze ale castelului au fost de aproximativ 48.000 de lei la gaze și 18.000 de lei la curentul electric.

Centrala muzeului funcționează acum aproximativ 16 ore pe zi pentru a menține o temperatură constantă în cele 162 de camere ale castelului, în care pot fi admirate cele mai valoroase obiecte de artă națională.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Ianuarie 2022 - 04 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.