Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, împreună cu Alteţa Sa Regală Principele Consort Radu, vor efectua o vizită la Chișinău, vineri.

Custodele Coroanei Române, Margareta și principele Radu

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, alături de Alteţa Sa Regală Principele Consort Radu, va efectua o vizită în această vineri la Chișinău.

Vizita Familiei Regale are loc în urma unei convorbirii telefonice care a avut loc între președintele Republicii Moldova, Maia Sandu și Majestatea lor, Margareta și Radu, la sfârşitul lunii iunie. În urma discuției telefonice s-a atins subiectul sprijinului pe care Coroana Română l-a acordat din anul 2013 Republicii Moldova în procesul de integrare în Uniunea Europeană, dar și legătura istorică dintre Casa Regală şi ţara-soră.

De asemenea, Custodele Coroanei şi preşedintele Republicii Moldova au mai discutat despre modalităţile exacte de continuare a sprijinului acordat de Familia Regală pentru aderarea ţării la UE. În cadrul vizitei oficiale de vineri de la Chişinău, Majestatea Sa Margareta şi Principele Consort Radu se vor întâlni cu mai mulți oficiali moldoveni, printre care preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu şi colonelul Iurie Gîrneţ, rectorul (comandantul) Academiei Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”.

Custodele Coroanei Române, Margareta și principele Radu, cetățeni de onoare ai municipiului Iași

Cu ocazia Zilei Naționale a României, în anul 2019, primarul de la Iași, Mihai Chirica, le-a inmanat distinctia de "Cetatean de Onoare al Municipiului" Custodelui Coroanei, Margareta, și principelui Radu.

"Este o mare onoare si e dificil de exprimat cum ma simt acum, cum ne simtim. Multumesc tuturor celor care au facut posibil acest lucru care ne face mandri. Este o mare onoare si ma simt inca si mai mult inradacinata in aceasta tara acum. In plus, faptul ca m-am maritat cu un iesean este inca un motiv. Iasiul a fost mereu, si a vorbit si regele Mihai cu mine despre acest oras, un oras special care este in inima noastra. Va multumim inca o data!", a spus Custodele Coroanei Romane, Margareta.

Citeste si:
Familia regală, colindată de dubașii satului, la Castelul de la...
Familia regală, colindată de...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Octombrie 2022 - 01 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.