Intr-o seara cu multe filme premiate, cel mai recompensat a fost 'Handia', care la mijlocul serii primise deja opt statuete.

Pana la urma a primit in total 10 pentru cel mai bun scenariu original, coloana sonora, actor debutant (Eneko Sagardoy), costume, imagine, regie de productie, regie artistica, machiaj si coafura, efecte speciale si montaj.

Insa adevaratul triumfator al serii a fost 'La librería', o adaptare pentru marele ecran a romanului lui Penelope Fitzgerald, in regia lui Isabel Coixet, care, desi a castigat doar trei din cele 12 Goya la care era nominalizat, au fost si cele mai importante: cel mai bun film, cea mai buna regie si cel mai bun scenariu adaptat.

Filmul 'El autor', care aspira la 9 premii, a primit doar doua, pentru cel mai bun actor protagonist (Javier Gutiérrez) si pentru cea mai buna actrita intr-un rol secundar (Adelfa Calvo).

In timp ce 'Verano 1993' a primit trei premii Goya pentru cel mai bun regizor debutant (Carla Simón), actor secundar (David Verdaguer) si actrita debutanta (Bruna Cusí), scrie Agerpres.

A plecat cu mainile goale comedia 'Abracadabra',
in regia lui Pablo Berger; in timp ce filmul horror 'Verónica' a fost premiat doar la categoria sunet.

In schimb, aclamatul filmul 'La llamada', opera prima al lui Javier Calvo si Javier Ambrossi, a primit un Goya pentru cel mai bun cantec, pentru piesa "Leiva".

"La librería", cel mai bun film al anului

'La libreria' de Isabel Coixet a castigat premiul Goya pentru cel mai bun film al anului la cea de-a 32-a editie a premiilor cinematografiei spaniole, relateaza EFE.

Cineasta catalana Isabel Coixet (Barcelona, 1960) a castigat totodata premiul pentru cel mai bun regizor pentru acest film vorbit in engleza si in care joaca actorii Emily Mortimer, Patricia Clarkson si Bill Nighy.

Intitulat in engleza "The Bookshop", filmul este o ecranizare a romanului cu acelasi nume al scriitoarei engleze Penelope Fitzgerald.