Managerul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti, Adriana Nica, a declarat, intr-o conferinta de presa, ca actorului Alexandru Arsinel i-a fost implantat luni un stent, starea acestuia dupa interventie fiind una favorabila.

"A fost supus mai multor analize medicale. S-a decis internarea in Sectia de cardiologie a Spitalului Universitar. Pentru a avea si o parere medicala mai amanuntita a venit si domnul profesor Vinereanu care l-a examinat si a decis, impreuna cu domnia sa, sa continue investigatiile in cursul diminetii de astazi. Astazi a fost spus unei coronarografii in urma careia s-a decis implantarea unui stent pe artera interventriculara anterioara inimii. Starea domniei sale este acum favorabila, este constient, cooperant, stabil hemodinamic, respirator, mananca, este foarte bine. In functie de evolutia ulterioara, domnul profesor Vinereanu si medicii Sectiei de cardiologie vor decide ziua cand domnul Alexandru Arsinel va putea fi externat", a spus Nica.

Potrivit medicului, intra-procedural nu a aparut nicio complicatie, iar interventia a durat in jur de 40 de minute, totul decurgand in conditii normale.

"Se introduce un cateter pe artera femurala. Cateterul acesta este insotit de un balonas care se deschide fix in zona arterei stenozate si permite in felul acesta revascularizatia muschiului cardiac in zona unde perfuzia coronariana nu s-a putut face in conditii optime din cauza acestei obstructii. 70% artera era obstruata, motiv pentru care s-a decis implantul unui stent, care se umfla ca o umbreluta si permite revascularizatia muschiului cardiac", a explicat managerul spitalului.

La momentul internarii, actorul era constient, cooperant, cu o durere difuza la nivel toracic inferior, a precizat Adriana Nica.

"Starea domniei sale s-a pastrat buna pe parcursul intregii nopti. Dimineata a fost bine, echilibrat a intrat in sala", a adaugat ea.

Actorul ar putea fi externat in doua sau trei zile, insa acest lucru va fi decis de medicii cardiologi.

Citeste si:
De ce mor subit tinerii sub 40 de ani. Motivele care duc la infarct...
De ce mor subit tinerii sub...

"Stresul este implicat in aproape toata patologia cardiaca, insa, in afara de stres, dumnealui are si alte afectiuni: dislipidemie, un diabet zaharat care nu este controlat cu insulina ci cu antidiabetice orale si o hipertensiune arteriala. Toate acestea coroborate au dus la depunerea unor cristale de colesterol cu greutate moleculara mica care obstrueaza aceasta artera de la nivelul cordului. In cateva zile va putea fi externat, in functie de evolutia post-procedurala. Cred ca in doua, trei zile o sa poata sa fie externat. Colegii mei din Sectia de cardiologie vor decide acest lucru", a afirmat Nica.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.