In perioada 30 august – 1 septembrie a.c., "Caravana filmului romanesc – Capodopere ale cinematografiei nationale" se va opri la Stei, pentru trei seri de film clasic romanesc. De la filmul istoric, la comedia clasica, spectatorii vor savura trei creatii cinematografice romanesti, care au facut istorie.

Filmul Mihai Viteazul este una dintre capodoperele realizate de regizorul Sergiu Nicolaescu in 1971 si se alatura seriei de filme istorice pe care renumitul regizor le-a realizat de-a lungul carierei sale. Avandu-l in rolul principal pe Amza Pellea, realizarea filmului a presupus o mare desfasurare de forte, de la actori la figuratie, pentru a putea reconstitui amploarea scenelor de lupta. De altfel, succesul la public a fost evident, iar intr-un sondaj realizat in 2006 de Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film din Romania, filmul se afla pe locul 3 in topul celor mai vizionate filme romanesti.

Nea Marin miliardar, celebrul film de comedie, realizat, in 1979, tot de catre Sergiu Nicolaescu dupa un scenariu scris de Vintila Corbul, Eugen Burada si Amza Pellea, va amuza publicul ce va urmari incurcaturile in care intra tareanul oltean Nea Marin Juvete, cel care ajunge sa fie confundat cu miliardarul american Marlon Juvett.
Seria proiectiilor de la Stei se va incheia cu filmul pentru copii Dumbrava minunata, regia: Gheorghe Naghi si scenariul: Draga Olteanu Matei, dupa povestea omonima a lui Mihai Sadoveanu.

Proiectiile vor avea loc in aer liber, la Centrul de Cretie, de la ora 20.30. In cazul in care conditiile meteorologice vor fi nefavorabile, proiectiile vor avea loc in Sala Mare a Casei de Cultura „Miron Pompiliu”, cu incepere de la ora 20.30.

Intrarea este libera.

Potrivit unui comunicat remis 9am, scopul „Caravanei filmului romanesc – Capodopere ale cinematografiei nationale”, proiect aflat in al cincilea an de existenta, este acela de a promova filmul romanesc din toate timpurile, aducand un omagiu cinematografiei nationale si cineastilor romani, fiind singura caravana care promoveaza exclusiv filmul romanesc.

Programul "Caravanei filmului romanesc" la Stei:

Miercuri, 30 august, ora 20.30: MIHAI VITEAZUL
Regia: Sergiu Nicolaescu; Scenariul: Titus Popovici;
Cu: Amza Pellea, Ilarion Ciobanu, Florin Piersic, Ion Besoiu, Mircea Albulescu, Irina Gardescu

Joi, 31 august, ora 20.30: NEA MARIN MILIARDAR

Regia: Sergiu Nicolaescu; Scenariul: Vintila Corbul, Eugen Burada, Amza Pellea;
Cu: Amza Pellea, Draga Olteanu Matei, Jean Constantin, Stefan Mihailescu Braila, Sebastian Papaiani
Citeste si:
Cele mai așteptate filme ale anului 2023
Cele mai așteptate filme ale...

Vineri, 1 septembrie, ora 20.30: DUMBRAVA MINUNATA
Regia: Gheorghe Naghi; Scenariul: Draga Olteanu Matei;
Cu: Draga Olteanu Matei, Maria Ploae, Florina Cercel, Olga Delia Mateescu, Ernest Maftei, Diana Musca


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.