Un vrajitor aprinde ecranul din sala de cinema - sau de ce „Doctor Strange” ar putea fi cel mai nebunesc, distractiv si inventiv film cu supereroi.

De la medic chirurg la doctor in artele mistice - cam la asta s-ar rezuma cel mai nou film Marvel cu britanicul Benedict Cumberbatch in rolul principal. Domnul ar putea face nestigherit reclama celor mai elegante costume si totul ar parea natural, asta daca ar trebui sa ne ghidam dupa imaginile din trailerul filmului „Doctor Strange”. Aici interpreteaza un neurochirurg care trebuie sa lase mandria deoparte pentru a se redescoperi cand invata secretele unei lumi ascunse, cu misticism si supranatural. Portretizarea promisa de Cumberbatch, care a inlocuit costumul detectivului Sherlock cu unul magic care ii ofera puteri, s-ar putea dovedi una originala si foarte inspirata.

Filmul ne face cunostinta cu Stephen Vincent, un doctor arogant si egoist. Concentrat sa castige faima si bani, barbatul pierde din vedere moralitatea in fuga sa spre succes. In urma unui accident de masina ramane cu leziuni ireparabile la nevii mainilor, ceea ce face imposibila practicarea meseriei sale in continuare, moment in care viata ii este data peste cap. Dornic sa faca lucrurile sa fie ca inainte, dupa ce se recupereaza isi cheltuie banii pentru a urma zvonurile despre un tamaduitor mistic. Ajunge pana in Tibet, la un templu stravechi. Aici un mentor misterios il invata cum sa stapaneasca artele mistice si martiale, dar si cum sa manipuleze fortele magice.

Va fi interesant de urmarit cum un individ pana atunci arogant invata ce inseamna umilinta si se regesaseste cum si unde se astepta mai putin. Diferenta dintre alti eroi ca Tony Stark (Iron Man) sau Bruce Wayne (Batman) si Doctor Strange consta in faptul ca cel din urma dezvolta o obsesie in a cauta salvarea. Drama traita de personaj porneste tocmai de la incapacitatea si incapatanarea barbatului de a-si accepta infrangerea. Aproape la fel cum un doctor refuza sa intre la operatie, daca nu a urmat ritualul invatat în anii de practica.

Schimbarile personajului incep atunci cand acesta intra in contact cu o lume necunoscuta unde conteaza conexiunea trup-minte. Multidimensiunile, planurile astrale, calatoriile in timp si spatiu devin reale si tot ce credea ca stie pana atunci despre lume se dovedeste a fi gresit. Insa cele mai mari asteptari de la film ar trebui sa fie in ceea ce priveste calitatea efectelor speciale halucinante si ametitoare, care intorc lumea doctorului cu susul in jos. La propriu.

Citeste si:
Cum a început povestea de iubire dintre Gina Pistol și Smiley: „Așa...
Cum a început povestea de...

Gandit de la inceput si pana la final ca un film cu o poveste care relateaza originile unui supererou, „Doctor Strange” promite sa fie un amestec echilibrat intre drama unui individ care isi cauta identitatea si momente fantastice de aventuri. Filmul ar putea fi cel mai nou hit Marvel-Disney si cel mai mare atu al filmului ar fi chiar interesul pentru dezvoltarea si reinventarea unui personaj: de la un individ meschin, la unul altruist si demn care pune in contrast religia cu stiinta.

Filmul ar putea arunca asupra publicului cateva vraji impresionante, mai ales in momentele initiatice cand binele infrunta raul.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.