Directorii companiei Porsche refuza sa isi asume orice vina pentru accidentul in care Paul Walker si-a pierdut viata, informeaza contactmusic.com.

Paul Walker era pasager in automobilul 2005 Porsche Carrera GT condus de bunul sau prieten Roger Rodas, pe 30 noiembrie 2013, in momentul in care vehiculul s-a izbit frontal de un stalp de iluminat din Santa Clarita, California. Vehiculul a luat foc la scurt timp dupa aceea, ucigandu-i atat pe Walker, cat si pe Rodas.

Meadow Walker, fiica in varsta de 16 ani a starului american, a dat in judecata constructorul de automobile de lux, in septembrie, acuzand compania Porsche de neglijenta. In documentele depuse in instanta, Meadow Walker spune ca anumite erori de design ale masinii l-au tinut pe tatal ei captiv in interiorul vehiculului in momentul izbucnirii incendiului.

In acea vreme, directorii companiei Porsche au negat aceste acuzatii: "Asa cum am spus si inainte, ne pare foarte rau cand cineva este ranit intr-o masina Porsche, dar noi credem ca raportul autoritatilor in acest caz a stabilit foarte clar faptul ca acel accident tragic a rezultat din conducere imprudenta si o viteza excesiva".

In prezent, oficialii companiei au oferit un nou punct de vedere in urma actiunii depuse in justitie de Meadow Walker, respingand acuzatiile acesteia si spunand ca Paul Walker era "un utilizator sofisticat si bun cunoscator al modelului 2005 Carrera GT".

Ei au respins, de asemenea, criticile aduse designului vehiculului, spunand ca au fost "abuzive si false", "folosite si mentinute intr-un mod nepotrivit", adaugand ca ar putea exista "o vina comparabila", sugerand astfel ca Paul Walker ar fi partial vinovat de propria moarte.

Directorii companiei Porsche au insistat anterior asupra faptului ca tragedia a fost cauzata de stilul imprudent de conducere al lui Roger Rodas, dupa ce vaduva acestuia, Kristine, a initiat un proces similar impotriva filialei nord-americane a companiei, in 2014.

Citeste si:
Conceptul Porsche Mission X: ar putea anunța un viitor hypercar...
Conceptul Porsche Mission X:...

Autoritatile care au anchetat accidentul au subliniat la randul lor faptul ca viteza excesiva a reprezentat factorul principal al accidentului. Anchetatorii americani spun ca Roger Rodas conducea acel autoturism cu o viteza cuprinsa intre 130 si 150 de kilometri in momentul impactului. Medicii legisti au exclus consumul de droguri si de alcool din randul factorilor care ar fi putut sa contribuie la producerea accidentului. Anchetatorii au mai spus, de asemenea, ca nu au gasit dovezi care sa indice existenta unor probleme tehnice ale vehiculului, scrie MEDIAFAX.

Decesul lui Paul Walker, la varsta de 40 de ani, a determinat o stopare temporara a filmarilor pentru "Furios si iute 7", cel mai recent film din aceasta franciza de actiune, inspirata din universul curselor ilegale de automobile sport si care l-a transformat pe actorul american intr-un star international.

Citeste si:
Gest emoționant! Vin Diesel a condus-o la altar pe fiica lui Paul...
Gest emoționant! Vin Diesel a...

Filmul a fost in cele din urma finalizat prin intermediul unor programe computerizate de grafica faciala si cu ajutorul celor doi frati mai tineri ai actorului Paul Walker - Caleb si Cody.

In aprilie, al saptelea lungmetraj din franciza de actiune "Furios si iute" a intrat in Topul 10 al celor mai profitabile filme din istoria cinematografiei, dupa ce a obtinut incasari de peste 1,15 miliarde de dolari pe plan mondial.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.