Brian May, chitaristul legendarei trupe Queen, compozitor, producator si unul dintre cei mai cunoscuti muzicieni ai lumii, si Kerry Ellis, una dintre noile vedete de pe Broadway (New York) si West End (Londra), vor concerta in premiera la Bucuresti, la Sala Palatului, pe 14 martie 2016.

Show-ul de la Bucuresti este inclus in cea de-a doua parte a turneului "One Voice", care cuprinde alte 11 concerte in Europa de est, programate pentru luna martie a anului urmator: 2 martie - Cracovia (Polonia), 3 martie - Ostrava (Cehia), 5 martie - Zlin (Cehia), 6 martie - Brno (Cehia), 8 martie - Praga (Cehia), 9 martie - Bratislava (Slovacia), 11 martie - Budapesta (Ungaria), 12 martie - Budapesta (Ungaria), 14 martie - Bucuresti (Romania), 16 martie - Sofia (Bulgaria), 17 martie - Belgrad (Serbia).

Brian May este unul dintre membrii fondatori ai trupei Queen, alaturi de regretatul Freddie Mercury si de tobosarul Roger Taylor, fiind, totodata, compozitorul catorva dintre cele mai cunoscute piese ale formatiei: "We Will Rock You", "I Want It All", "Who Wants to Live Forever" si "The Show Must Go On". Desi moartea lui Freddie, in 1991, a insemnat si o ruptura in cadrul trupei, Brian May a reusit, alaturi de Roger Taylor, sa readuca pe scena esenta muzicii Queen, sustinand o serie de turnee cu diferiti solisti, ca Paul Rodgers (2004 - 2009) si Adam Lambert (din 2011).

Brian May este considerat, totodata, unul dintre cei mai buni chitaristi ai lumii, acesta ocupand pozitia a saptea in clasamentul realizat de Planet Rock, a 26-a in lista celor de la Rolling Stone si a doua in urma voturilor stranse de Guitar World in 2012, scrie MEDIAFAX.

Colaborarea dintre Brian May si Kerry Ellis a inceput dupa intalnirea acestora in Londra, la auditiile pentru "We Will Rock You - The Musical". Brian May a produs albumul artistei intitulat "Anthems", care a fost promovat de un prim turneu sustinut impreuna in 2011. Acesta a fost urmat de "Born Free Tour" - o serie de show-uri acustice, la finalul carora, in 2013, cei doi au lansat si un album live cu imagini din primele concerte ale turneului, reunite sub numele "Acoustic by Candlelight".

Piesa "One Voice", cel mai recent proiect al duoului, este una extrem de speciala pentru Brian May. "Aceasta melodie este «arta pentru arta»! Este un material de care sunt extrem de mandru, datorita lui Kerry - a carei voce este cu adevarat magnifica, dar si a mesajului foarte clar pe care aceasta piesa il transmite: ai o voce... vocea ta poate schimba ceva!", a spus May.

Citeste si:
10 lucruri pe care nu le știai despre Profesor Brian Cox. Numărul 9...
10 lucruri pe care nu le...

Lansarea acestui single a fost urmata si de turneul cu acelasi nume, care, anul urmator, ii va aduce pe cei doi pentru prima data la Bucuresti.

Biletele pentru concertul de la Bucuresti pot fi achizitionate incepand de joi, de pe www.eventim.ro si din retelele afiliate, la mai multe categorii de pret (intre 121,50 de lei si 436,50 de lei, la care se adauga comisioane), in functie de distanta fata de scena, informeaza organizatorii evenimentului, Emagic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.