Un concert dedicat lui George Enescu va fi sustinut la Carnavalul de la Venetia, unde violonistul Vlad Maistorovici si pianista Diana Ionescu vor interpreta piese ale compozitorului roman, dar si lucrari de Arcangelo Corelli si Ernest Chausson, intr-un eveniment intitulat "Enescu: l'amore in sepia".

Concertul "Enescu 60 - Enescu: l'amore in sepia" este programat pe 14 februarie, de la ora 19.00, la Ateneo Veneto din Venetia, informeaza Institutul Cultural Roman (ICR) din Venetia. Editia din acest a Carnavalului de la Venetia, unul dintre cele mai importante evenimente de acest gen din lume, va debuta pe 31 ianuarie si se va incheia pe 17 februarie.

Vlad Maistorovici, violonist - laureat al concursurilor internationale Tillett Trust si Young Concert Artist Trust, a avut numeroase aparitii ca solist pe marile scene in Marea Britanie (Wigmore Hall, South Bank Centre), Franta, Olanda, Belgia (Salle Flagey), Germania, Elvetia, Italia, Croatia, Romania, Rusia, Israel, Statele Unite ale Americii (Merkin Hall NY), Brazilia, precum si in compania unor ansambluri ca Orchestra de Camera a Uniunii Europene, Orchestra de Camera din Lusanne, South Bank Sinfonia din Londra, Orchestra de Camera Radio Bucuresti.

Impatimit al repertoriului cameral, violonistul a avut privilegiul de a colabora de la o varsta frageda cu muzicieni de renume precum Pierre Amoyal, Dora Schwartzberg, Jeremy Menuhin, Ivry Gitlis si Gordan Nikolich.
In 2003, a fost distins cu marele premiu al Concursului International "George Enescu", ceea ce a confirmat talentul sau manifestat inca din copilarie. Muzica sa a fost abordata si inregistrata de interpreti si ansambluri renumite ca London Symphony Orchestra, London Philharmonic Orchestra, European Union Chamber Orchestra si Britten-Pears Orchestra.

Nascut in 1985 la Ploiesti, a urmat cursurile Liceului de arta "Carmen Sylva". La varsta de 16 ani, recomandat de pianista Lory Wallfisch, a obtinut o bursa la vestita Yehudi Menuhin School unde a studiat cu Natalia Boyarskaya. Intre 2002 si 2009, a studiat vioara cu Felix Andrievsky si compozitia cu Mark-Anthony Turnage si Jonathan Cole la Royal College of Music din Londra, iar in 2011 a obtinut diploma Master Soloist de la Haute Ecole de Musique Lausanne, la clasa lui Pierre Amoyal, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Tragedie în Italia. Un autobuz a căzut 15 metri în gol şi a luat foc
Tragedie în Italia. Un...

Pianista Diana Ionescu, "Ambasadoare a culturii romane peste hotare" si premiata pentru contributia sa la relatiile romano-britanice, este considerata una dintre cele mai fermecatoare interprete ale generatiei sale.
Indrumata inca de la o varsta frageda de personalitati precum Sanda Bobescu, Olga Szel si Dan Grigore, iar mai tarziu de Alexis Weissenberg, Marta Argerich, Lory Wallfisch si Richard Goode, ea a fost incurajata in mod constant sa isi dezvolte abilitatile de care a dat dovada inca din copilarie. Numeroasele premii obtinute in competitii internationale (premiul I la Concursul "George Enescu" 2001, premiul "Alexis Weissenberg", The Glass Seller's Trophy Londra 2010), precum si prestatiile de marca in cadrul marilor festivaluri (George Enescu 2001, Verbier Festival 2006, Progetto Martha Argerich 2008, St Prex Classics 2010-2011) au transformat-o intr-un vector important al culturii romane in strainatate.

Citeste si:
George Enescu - cel mai important muzician român. Cui i-a dedicat...
George Enescu - cel mai...

In timpul studiilor la Guildhall School of Music and Drama cu Joan Havill si Ronan O'Hora, a avut numeroase concerte in Marea Britanie, pe scene prestigioase precum Wigmore Hall, Barbican Hall, Queen Elizabeth Hall, Purcell Room, LSO St Luke's, St Martin-in-the-Fields, CBSO Birmingham, Covent Garden.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.