Marissa Mayer, CEO-ul grupului Yahoo!, a respins colaborarea cu blogul de lifestyle al actritei Gwyneth Paltrow, deoarece vedeta hollywoodiana nu detine o diploma universitara, informeaza dailymail.co.uk.


Desi este castigatoare a unui premiu Oscar, autoare a unor carti culinare devenite bestselleruri in Statele Unite ale Americii si detinatoarea unui blog de lifestyle foarte popular, actrita Gwyneth Paltrow nu este suficient de buna pentru o colaborare cu grupul Yahoo, a considerat Marissa Mayer.

Potrivit unui articol publicat in The New York Times, CEO-ul grupului american a refuzat sa o angajeze pe vedeta hollywoodiana intrucat a dezaprobat faptul ca Paltrow nu a absolvit o facultate.

In acelasi articol se afirma ca Marissa Mayer, fost director executiv la Google, angajata intr-un proces de remodernizare a grupului Yahoo!, obisnuieste sa ceara colaboratorilor ei detina o diploma universitara.

Deoarece vedeta hollywoodiana nu detine o astfel de diploma, ea nu a putut fi angajata de Yahoo! in calitate de editor-invitat pentru blogul culinar Yahoo Food.

Aceasta decizie a fost aspru criticata pe retelele de socializare de multi utilizatori, care au spus ca Marissa Mayer este "o snoaba cu educatie inalta" si i-au reamintit acesteia ca trei legende ale internetului, Steve Jobs, Bill Gates si Mark Zuckerberg, nu detin nici ei o diploma universitara, desi au studiat la universitatile Reed si Harvard.

Marissa Mayer, care a absolvit cursurile Universitatii Stanford in 1997, avea varsta de 38 de ani atunci cand a fost angajata de Yahoo! in 2012 cu scopul de a moderniza aceasta companie cu sediul in California, specializata in domeniul internetului. Numirea ei in aceasta functie a fost intampinata cu multe sperante si cu un val de reactii pozitive, iar actiunile Yahoo! au crescut in timpul primelor sase luni ale mandatului Marissei Mayer.

A demarat un program de achizitionare de start-up-uri (depasind Facebook in licitatia pentru Tumblr), a generat mai multe continuturi must-read si initiat o serie de colaborari spectaculoase, angajand jurnalisti foarte scumpi prin prisma onorariilor - inclusiv Joe Zee, fostul director de creatie al grupului editorial Elle, si David Pogue, fostul editorialist-vedeta de la The New York Times.

Citeste si:
Cum integrezi tehnologia 4.0 ca să-ți crești afacerea online
Cum integrezi tehnologia 4.0...

Tot Merissa Mayer este aceea care a aprobat angajarea jurnalistei Katie Couric, fosta prezentatoare vedeta a buletinului de stiri "CBC Evening News" si coprezentatoare a emisiunii "Today".

Insa, la doi ani dupa preluarea functiei de CEO al grupului Yahoo, lucrurile nu par sa mearga prea bine pentru Marissa Mayer.

In urma unei serii de esecuri manageriale stanjenitoare, Marissa Mayer nu a reusit sa transforme niciunul dintre numeroasele produse ale grupului Yahoo! intr-un lider de piata, iar anumiti investitori au inceput deja sa se intrebe daca nu cumva ar fi mai bine pentru aceasta companie sa fuzioneze cu un alt grup din domeniul online, scrie MEDIAFAX.

Gwyneth Paltrow a studiat cateva semestre la Universitatea California din Santa Barbara, insa s-a retras de la universitate pentru a-si incepe cariera de actrita si a reusit sa isi construiasca o cariera de succes la Hollywood cu ajutorul unor roluri din cateva filme de succes precum "Emma", "Dincolo de usi", "Marile sperante", "Se7en" si "Talentatul domn Ripley". In 1999, Gwyneth Paltrow a castigat premiul Oscar la categoria "cea mai buna actrita in rol principal" pentru evolutia ei din filmul "Shakespeare indragostit".

Citeste si:
Judecatorii CEDO au dat dreptate in apel unui inginer roman,...
Judecatorii CEDO au dat...

Vedeta hollywoodiana, in varsta de 42 de ani, si-a lansat in urma cu cativa ani propriul brand de lifestyle, Goop, care se bucura de mare popularitate. De asemenea, ea intentioneaza sa isi lanseze si propriile game de aparate de gimnastica si de produse de infrumusetare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.