Villa Garzoni, in care a copilarit scriitorul italian Carlo Lorenzini si care l-a inspirat in scrierea celebrei carti pentru copii "Pinocchio", a fost scoasa la vanzare pentru suma de 189 milioane de euro, informeaza dailymail.co.uk.

Villa Garzoni, situata in localitatea Collodi, la 65 de kilometri de Florenta, cunoscuta sub denumirea "villa Pinocchio", a fost construita in anul 1600, pe cinci etaje, dispune de 40 de dormitoare si are o suprafata de 3.032 de metri patrati. In interior, camerele principale sunt decorate cu fresce realizate de unii dintre cei mai importanti artisti ai barocului italian, printre care si Angelo Michele Colonna, iar cladirea restaurata partial are vedere asupra unora dintre cele mai spectaculoase gradini din Italia.

Compania imobiliara Lionard Luxury Real Estate, care se ocupa de vanzarea proprietatii, a comparat gradinile sofisticate ale vilei Garzoni, amenajate in secolul al XVII-lea de arhitectul Diodati, cu acelea din Versailles si Fontainbleau, in Franta, sau cu gradinile palatului Schönbrunn din Viena, scrie MEDIAFAX.

Creata in jurul anului 1650 pentru familia nobiliara Garzoni din Roma, gradina amenajata cu cascade si fantani este deschisa publicului, care poate admira aici o Casa a Fluturilor, ce gazduieste sute de specii de fluturi tropicali. Proprietatea pe care este construita vila atrage mii de vizitatori in fiecare an, motiv pentru care Lionard Luxury Real Estate vizeaza o piata straina care "sa inteleaga potentialul si sa investeasca in imbunatatirea si cresterea cererii turistice, asociata cu povestea lui Pinocchio".

Povestea lui Pinocchio a fost scrisa in mai multe etape, fiind publicata intr-o revista pentru copii intre anii 1881 si 1883. Cartea "Aventurile lui Pinocchio" istoriseste povestea unui tamplar pe nume Geppetto, care ciopleste marioneta unui baietel, ce va prinde viata. Nasul lui Pinocchio creste de fiecare data cand spune o minciuna, iar singurul lui vis este sa devina un baietel adevarat intr-o buna zi.

Citeste si:
Andreea Tonciu, reacție neașteptată când a fost întrebată dacă a...
Andreea Tonciu, reacție...

Carlo Collodi, pe numele adevarat Carlo Lorenzini, (24 noiembrie 1826 - 26 octombrie 1890), a fost un scriitor si ziarist italian, autor al unor unor carti didactice pentru copii. El este autorul celebrului roman "Le avventure di Pinocchio. Storia di un burattino/ Aventurile lui Pinocchio. Povestea unei marionete". Numele pseudonimului sau vine de la satul Collodi, situat intre Lucca si Pistoia, unde s-a nascut mama sa, Angela Orzali, si unde si-a petrecut o buna parte din copilarie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.