Rockerul Iggy Pop, liderul spiritual Dalai Lama si creatorul de moda Karl Lagerfeld au acceptat sa apara intr-o campanie insolita impotriva torturii.

Potrivit site-ului publicatiei The Guardian, Iggy Pop declarara in aceasta campanie ca Justin Bieber reprezinta "viitorul muzicii rock'n'roll". Celebrul rocker american apare in campanie cu contuzii si taieturi pe fata, cu un ochi tumefiat si cateva pete de sange pe obraji.

"Nu ne putem imagina ca Iggy Pop ar putea spune vreodata ca Justin Bieber reprezinta viitorul muzicii rock'n'roll", a declarat Philippe Hensmans, directorul filialei belgiene a organizatiei Amnesty International. "Insa acestea sunt marturisiri deformate, obtinute prin tortura. Guvernele care folosesc tortura sustin ca aceasta tehnica le ofera informatii pretioase, insa istoria ne-a aratat ca oamenii torturati vor, de obicei, sa spuna orice pentru a opri durerea", a adaugat el.

Alaturi de imaginea si falsa marturie a rockerului Iggy Pop, aceasta campanie inedita, creata de agentia de publicitate Air Agency, include imagini cu alte doua personalitati: creatorul de moda Karl Lagerfeld si liderul spiritual tibetan Dalai Lama.

"Culmea elegantei este camasa hawaiana purtata cu papuci de plaja", se afirma in textul care insoteste fotografia celebrului creator de moda german.

La randul ei, fotografia cu Dalai Lama este insotita de textul urmator: "Un barbat care nu are un ceas Rolex pana la varsta de 50 de ani si-a ratat viata".

Amnesty International a lansat aceasta campanie provocatoare distribuind numeroase afise si brosuri in orasele din Belgia. Fotografiile cu cei trei barbati celebri au fost publicate apoi pe internet, iar acestea au adunat peste 6.000 de "Like"-uri pe Facebook in doar cateva ore.

"Consideram ca aceasta a fost o metoda excentrica, dar lipsita de fals sentimentalism, pentru a atrage atentia asupra unei realitati tragice, care adeseori are loc in secret", a declarat Philippe Hensmans.

Citeste si:
Raport: Prizonierii de la Azovstal „sunt torturaţi” de forțele ruse
Raport: Prizonierii de la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.