"Suntem suprinsi ca autoritatile de planificare si-au dat aprobarea pentru proiectul arhitectului britanic Norman Foster pentru Clarence", numele hotelului legendar care va fi renovat, arata un comunicat al organizatiei de aparare a patrimoniului.

Bono si chitaristul sau The Edge, care sunt in acelasi timp si oameni de afaceri, au achizitionat si renovat in anii 1990 acest hotel de lux unde a fost cazat Bill Clinton. Muzicienii vor acum sa demoleze edificiul, precum si cinci alte cladiri din acel cartier similar cu Temple Bar.

Proiectul muzicienilor, in valoare de peste 150 milioane de euro, urmareste sa transforme Clarence Hotel, o cladire de cinci stele, care dateaza din 1852, intr-un nou hotel de 140 de camere cu un restaurant si o terasa VIP.

Organizatia irlandeza de aparare a patrimoniului, "An Taisce", considera ca demolarea cladirii nu este "o prioritate nationala".

Bono si The Edge fac parte dintr-un consortiu care si-a propus sa construiasca "U2 Tower", un edificiu de 120 de metri in cartierul de docuri din capitala irlandeza, care va deveni astfel cea mai inalta constructie din tara.

Acest proiect, realizat tot de arhitectul Norman Foster, a starnit la randul lui controverse.