Să ridici o clădire înseamnă să dispui de un buget optim, dar și să știi care sunt materialele potrivite, datorită cărora să ai parte de rezistență în timp.

De exemplu, dacă nu ai și hidroizolatii fundatie de top, care să îți protejeze întregul imobil, te expui unor riscuri majore. Hidroizolațiile te ajută să obții un imobil rezistent, care să nu fie impactat negativ de infiltrații de apă ori de infiltrațiile cu microorganisme dăunătoare.

Hidroizolatii fundatie – ce sunt și când să te ocupi de ele?

Hidroizolațiile sunt foarte asemănătoare unui strat de protecție, pe care trebuie neapărat să îl încorporezi în structura casei încă de la început. Practic, datorită materialelor hidroizolante, obții un nivel ridicat de rezistență în timp. Atunci când le încorporezi în structura imobilului, ai siguranța că locuința ta este bine protejată.

Producătorii îți oferă posibilitatea de a alege dintr-o varietate de hidroizolatii fundatie excelente. Ele sunt diferite din punct de vedere a materialelor din care sunt realizate, dar și în ceea ce privește modul în care trebuie să le aplici.

Care sunt materialele hidroizolante, spre care te poți orienta?

Dacă vrei să știi dintre ce produse poți alege, ca să obții hidroizolații fundatie exccelente, ia în considerare următoarele:

• membranele bituminoase;

• mortarul hidroizolator;

• cimentul impermeabil;

• hidroizolațiile lichide;

• membranele bentonitice.

Toate acestea îți stau la dispoziție și te ajută să obții cea mai bună hidroizolație la nivelul fundației casei ori la nivelul magaziei, pe care vrei să o folosești în timp.

Cum determini de câte materiale hidroizolante ai nevoie?

Ca să știi cum să alegi cantitatea optimă de materiale hidroizolante, este foarte important să pui în balanță suprafața propriu-zisă, pe care vrei să o izolezi. Măsoară, de exemplu, fundația casei. Ulterior, îți va fi mai ușor să determini cantitatea de materiale în care să invesești. De asemenea, poți să ceri ajutorul unor experți, care să te ajute. După ce aceștia sosesc la fața locului, pentru a face măsurătorile de rigoare și dai comandă de materiale, ei te pot ajuta și în privința montajului propriu-zis. Doar astfel vei obține hidroizolația potrivită: lăsând-o în mâna unor specialiști în domeniu.

Citeste si:
Ținute office pentru antreprenoare: 4 recomandări utile
Ținute office pentru...

Ce alte spații mai trebuie să izolezi?

Pe lângă fundația casei, mai există și alte zone, pe care să le ai în vedere. De exemplu, trebuie să iei în calcul acele spații expuse în mod frecvent umezelii, așa cum sunt:

• acoperișul;

• pereții exteriori;

• fundația terasei;

• fundația subsolului, dacă ai unul.

Cât despre interiorul casei, aici este bine să folosești hidroizolațiile în băi și bucătărie, adică spațiile în care utilizezi constant apa.

Avantaje de care te bucuri în timp

Beneficiile pe care ți le asigură o hidroizolație excelentă sunt numeroase:

• protejezi structura casei foarte bine, pentru că nu permiți umezelii să se infiltreze în interior

• previi apariția si dezvoltarea mucegaiului și a igrasiei

Citeste si:
5 materiale de care ai nevoie pentru amenajarea unei curți
5 materiale de care ai nevoie...

• te bucuri de o rezistență sporită la nivelul propriei locuințe

• ai parte de un mediu curat în interior

• beneficiezi de un montaj de calitate, atunci când apelezi la experți în domeniu.

Online, pe site-ul Hidroizolații-terase.ro găsești variate materiale hidroizolante, spre care poți să te îndrepți. Aceasta firma hidroizolatii ofera de la hidroizolatii clasice, așa cum sunt cele din membrane bituminoase, până la cele mai noi de pe piață, așa cum sunt cele lichide, pe toate e poți studia online foarte ușor. Atunci când ești sigur, plasează-ți comanda pe Internet, din confortul propriei case, iar apoi lasă întreaga lucrare în mâna unor experți!


Despre autor:


Ultima actualizare: 8 Mai 2024 - 06 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.