Primul Caine al SUA este originar din Portugalia, face parte din rasa cainilor de apa si are doar sase luni. Mult asteptatul patruped va debuta oficial in societate marti, dar fotografia lui face deja inconjurul lumii pe internet, dezvaluie Washington Post.

In varsta de numai sase luni, Bo isi incepe "cariera" mediatica cu o aparitie pe prima pagina a renumitului cotidian american Washington Post.

Totul a inceput cu discursul presedintelui Barak Obama, tinut cu ocazia victoriei electorale din noiembrie anul trecut. Obama le-a promis atunci celor doua fete, Malia si Sasha, ca isi vor putea aduce un patruped la Casa Alba.

Cautarea celui mai potrivit patruped pentru familia prezidentiala a generat un interes fara precedent in randul americanilor. Dupa indelungi cautari, familia Obama a optat pentru un cadou din partea senatorului democrat de Massachusetts, Edward Kennedy, fratele lui John Kennedy, presedintele american asasinat in 1963.

Bo
nu se afla insa pentru prima oara la Casa Alba. Acesta a avut parte de o vizita secreta in urma cu o saptamana, pentru a face cunostinta cu familia Obama. Cu o ghirlanda de flori in jurul gatului, asemanatoare celor din Hawai, insula unde Barack Obama si-a petrecut mare parte din copilarie, cainele de apa portughez "a sedus familia prezidentiala". Fetele l-au considerat pe Bo, care are blanita neagra si labute albe, "adorabil", numindu-l astfel pentru ca varul lor are un motan cu acelasi nume.

Pentru a face fata protocolului de la Casa Alba, Bo a fost antrenat de dresori ai senatorului Kennedy, dand dovada in acest sens de mai multe abilitati in intalnirea secreta. Mai mult, Bo l-a urmat indeaproape pe Obama pe parcursul vizitei, stiind parca cine este seful. Animalul a avut delicatetea de a nu "urina unde nu trebuie" si de a nu "roade" mobilierul prezidential.

Numeroase studii demonstreaza ca animalele de companie ajuta la imbunatatirea starii emotionale si spirituale. Specialistii indica faptul ca nu doar stapanii au grija de propriile animale, acestea, la randul lor, avand grija de noi. Traiul in jurul animalelor de companie este benefic pentru sanatatea psihica, combate elemente negative precum stresul, colesterolul si depresia, imbunatateste presiunea sangelui si imunitatea. Companie excelenta in special pentru batrani si copii, animalele de companie contribuie la durata si calitatea vietii si chiar la reducerea costurilor de sanatate.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.