Vor apărea mai multe mașini noi interesante în viitorul apropiat, însă noi ne-am rezumat la cinci dintre modele.

1.VW Golf 8 Facelift

Golf rămâne, în continuare, un hatchback îndrăgit pe piața auto europeană, chiar dacă concurența este mai acerbă ca niciodată în acest segment. Prin urmare, în speranța că va atrage noi cumpărători, constructorul Volkswagen a decis restilizarea lui Golf 8, respectiv lansarea unui facelift.

În partea frontală, va exista o semnătură luminoasă nouă, cu tehnologie Matrix LED și logo iluminat. De asemenea, și stopurile sunt restilizate 3D, ceea ce aduce un plus de atractivitate vizuală și în partea din spate a mașinii. Pentru a completa schimbările luminoase ale farurilor și stopurilor, spoilerele mașinii vin cu un aer mai dinamic și mai sportiv.

În interior, se remarcă noul sistem de infotainment, cu un display mai mare și o experiență de funcționare îmbunătățită. Va exista și un afișaj head-up display, disponibil, însă, opțional.

Ca să mulțumească pe toată lumea, Golf 8 Facelift propune motorizări diverse, de la hibrid, la diesel. Următoare generație de Golf se anunță a fi una 100% electrică.

2.Dacia Bigster

În planul strategic Renaulution, brandul Dacia a anunțat apariția unui nou SUV pe nume Bigster. Mai spațios și mai robust decât Duster, noua mașină va fi construită pe platforma CMF-B. Altfel spus, Dacia Bigster va fi un SUV de dimensiuni mari, încadrat în segmentul C.

Chiar dacă nu avem multe detalii legate de designul interior, Dacia va merge în continuare pe interioare simple și cât mai practice, cel mai probabil cu elemente împrumutate de la Duster 3. Prin urmare, pentru pretenții premium, va trebui să te reorientezi către alte modele de SUV-uri mari. Ținând, însă, cont de poziționarea Dacia în piața auto, Bigster va compensa printr-un preț de achiziție atractiv.

Citeste si:
Moment istoric. Dacia a vândut 8 milioane de mașini, în ultimii 19 ani
Moment istoric. Dacia a...

În privința motorizărilor, cel mai probabil vor exista atât versiuni cu benzină, cu sisteme alternative de propulsie, precum GPL, cât și o motorizare hibridă. Se pare că ar exista inclusiv un motor electric pregătit să fie echipat pe Bigster.

3.Honda Prologue

Producătorul nipon Honda a dezvăluit apariția unui SUV complet electric, cu cinci locuri. El va fi construit pe platforma Ultium EV, dezvoltată de General Motors.

Autonomia anunțată este de 580 de km, grație acumulatorului de 85 kWh. Totuși, așa cum deja cunoaștem, se iau în calcul mai mulți factori importanți pentru determinarea exactă a autonomiei, precum stilul și mediul de condus.

Pe lângă sistemul modern de infotainment, va exista un sistem audio de la Bose compus din 12 boxe. Este un detaliu important pentru iubitorii de muzică și experiență acustică premium.

Citeste si:
Dacia ar putea fi repoziționată ca rival pentru Jeep în Europa
Dacia ar putea fi...

Prologue este deja în producție pentru piața nord-americană. În măsura în care va fi un succes, cu siguranță livrările se vor extinde la nivel global. Așadar, rămâne de văzut cât de repede îl vom vedea în Europa. Cert este că Honda are fani în acest segment auto, modelul CR-V fiind un bun exemplu.

4.Volvo EX30

Volvo EX30 este tot un SUV, însă de dimensiuni reduse. Este cel mai mic SUV din portofoliul Volvo, cu un sistem de propulsie integral electric. Autonomia lui EX30 ajunge la aproximativ 470 de km, cu o capacitate a bateriei de 69 kWh.

Designul interior este unul inovativ și minimalist, tapițeria și elementele de decor fiind realizate din materiale reciclabile. De asemenea, culorile interioare sunt disponibile în patru nuanțe deosebite inspirate din natură, precum Indigo sau Breeze.

Citeste si:
Care au fost cele mai preferate mărci auto din Europa în acest an
Care au fost cele mai...

Nu în ultimul rând, Volvo propune o mulțime de sisteme de siguranță, majoritatea incluse ca standard. Pentru cunoscătorii mărcii, nu reprezintă deloc o noutate.

5.Renault 5

Ca variantă de mașină mică electrică, excelentă pentru aventurile urbane, Renault 5 E-Tech pare a fi o lansare foarte așteptată.

Bateria de 52 kWh „promite” o autonomie de până la 400 km. Se pare că va exista și un model de Renault 5 cu o capacitate mai mică a bateriei, de 40 kWh.

Cu o notă revoluționară și un design electro-pop, Renault 5 va fi recunoscut imediat în peisajele urbane. De exemplu, designul interior al blocurilor optice se aseamănă cu pupila unui ochi uman.

Renault 5 va avea un copilot umanizat și tehnologia V2G (vehicle-to-grid). Pe scurt, va putea furniza energie electrică în rețea. Funcția va fi disponibilă inițial în Franța, apoi se va extinde și în restul țărilor europene.

Citeste si:
GALERIE FOTO: Toate modelele Dacia au primit noul logo
GALERIE FOTO: Toate modelele...

Lista de apariții auto poate continua, însă ne oprim aici. Așteptăm să le vedem în showroom și să le putem supune la un test-drive!

Surse foto: Shutterstock, VW, Dacia, Honda, Volvo, Renault.


Despre autor:


Ultima actualizare: 29 Aprilie 2024 - 03 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.