Televizoarele Smart nu mai sunt un mister pentru zilele noastre și sunt extrem de utile, mai ales datorită multifuncționalității lor.

Dar știi care sunt greșelile pe care te sfătuim să le eviți atunci când vine vorba să-ți cumperi un TV Smart de 80 cm sau de orice alte dimensiuni?
Ți le prezentăm în rândurile următoare.

Chiar dacă nu urmărești un program TV anume sau dacă nu mai folosești televizorul pentru funcțiile sale clasice, cu siguranță ai în casă măcar un TV Smart de 80 cm sau de alte dimensiuni, fie că vorbim de un TV Samsung de 80 cm de unul LG sau de la oricare alt brand.

Poate că îl folosești pentru a te uita la filme, pentru a asculta muzică pentru a urmări seriale. În orice scop l-ai folosi, cu siguranță te ajută să știi care sunt cele mai importante patreu greșeli pe care te sfătuim să le eviți atunci când vine vorba de achiziția unui TV Smart de 80 cm sau de oricare alte dimensiuni.

1. Nu acorzi importanță sistemului de operare

Sistemul de operare contează extrem de mult, atunci când vorbim despre un TV Smart deoarece acesta funcționează aproape la fel ca un PC.
De aceea te sfătuim să te documentezi înainte de a-ți achiziționa un TV Smart de 80 cm sau de 120 cm sau de orice altă dimensiune și să alegi doar acele modele care folosesc sisteme de operare cunoscute și ale unor branduri de încredere.

Sigur că te poți îndrepta și către un model care nu folosește un sistem de operare cunoscut, însă poți risca să se deterioreze mult mai rapid și la un eventual update să nu mai funcționeze în mod corespunzător.

2. Nu știi exact ce dimensiune de TV se potrivește camerei în care îl plasezi

O altă greșeală frecventă este aceea că nu știi exact ce dimensiune trebuie să alegi pentru noul tău TV smart.
Avem tendința de a alege modele mari, însă te sfătuim să nu faci această greșeală pentru că un model mare, cu o diagonală de 120 cm sau chiar mai mult nu se potrivește pentru orice tip de încăpere - acestea sunt potrivite pentru camere mari. Pentru camere de mărime medie, îți recomandăm TV-uri Smart de 80 cm, de pildă, potrivite pentru un living de mărime medie. Pentru dormitor, în funcție de mărimea acestora, poți alege un TV smart de 80 cm dacă dormitorul este mai mare și de 60 de cm dacă încăperea este mai mică.

Citeste si:
Ce greșeli trebuie să evite miresele. Ce sfaturi le oferă Cătălin...
Ce greșeli trebuie să evite...

3. Nu alegi un brand de încredere

Este de evitat alegerea unui brand pe care nu îl cunoști. Sigur că este tentant să faci acest lucru deoarece prețul este cu mult mai mic decât prețul pe care îl poate avea un TV Smart de 80 cm sau de oricare altă dimensiune care este produs de branduri de renume, însă acest preț mic are dezavantajul că televizorul se poate strica mult mai rapid și poate să fie cu atât mai în greu să îl repari deoarece piesele unui producător necunoscuți pot fi mai greu de găsit sau chiar imposibil.

4. Nu acorzi atenție procesorului

La fel ca și în cazul sistemului de operare, și procesorul este important pentru că, așa cum spuneam și mai sus, televizoarele Smart sunt asemănătoare unor calculatoare și procesorul este extrem de important pentru buna funcționare a acestuia. De pildă, un procesor bun va face diferența între o imagine clară, de calitate, lipsită de blur, o imagine care nu va fi sacadată și o imagine de slabă calitate.

Citeste si:
Facturi prea mari la curent? Ce greșeli fac, de obicei, românii
Facturi prea mari la curent?...

Drept urmare, te sfătuim să optezi pentru un procesor bun și să te documentezi foarte bine înainte de a face următoarea ta achiziție. Compară informațiile pe care le găsești, cere sfatul unor oameni care se pricep, dacă simți că pe tine te depășește acest lucru și asigură-te că faci alegerea potrivită.
Până la urmă nu-ți cumperi un TV Smart în fiecare zi și este important să pleci la cumpărături cu temele făcute.

Îți urăm mult succes în a face alegeri potrivite!


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 Decembrie 2023 - 03 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.