Există convingerea că designerii preferă în general să folosească produsele Apple, mai exact Mac-urile, MacBook Pro fiind, de cele mai multe ori alegerea acestora. Dar oare nu există și laptopuri cu Windows (precum ASUS Vivobook sau Lenovo Legion) care să le satisfacă acestora nevoile?

Datorită reputației îndelungate a Apple ca fiind computerul designerului, compania californiană și-a propus să aibă o manipulare a culorilor și a tipografiei de cea mai bună calitate, în special atunci când se face trecerea de la digital la tipărit.

Dacă intenționezi să faci parte dintr-o agenție de design, există șanse ca majoritatea membrilor echipei să folosească Mac OS.

Acest sistem de operare este atât de popular încât este chiar obișnuit să fii întrebat la un interviu de angajare dacă folosești Mac sau Windows și chiar dacă răspunzi Windows, probabil că se așteaptă de la tine să stăpânești bine și Mac atunci când este necesar.

Chiar dacă preferi să lucrezi pe Windows, pe un ASUS Vivobook sau un Lenovo Legion, este recomandabil să ai cel puțin o înțelegere de bază a modului de utilizare a programelor Apple.

Există un fapt care a fost luat drept adevărat de mulți ani. Se crede în general că Apple are un sistem impenetrabil de către hackeri, iar acest lucru este departe de adevăr.

În acest fel, putem vedea că Apple a reușit să folosească poziția sa de nișă și ecosistemul său închis ca instrument de marketing.

Avantajele utilizării unui Mac

Windows are unele avantaje, dar poate că unul dintre cele mai mari dezavantaje ale sale este modul în care complică uneori ziua de lucru. Nu este neobișnuit să auzim povești despre cum cineva se grăbea să facă ceva, dar intențiile sale au fost întrerupte de un ecran care spunea "Instalarea actualizărilor" sau ceva similar. Faptul că trebuie să iei în considerare atât de multe actualizări devine curând obositor, iar asta te face să te îndrăgostești puțin mai mult de Mac.

Citeste si:
Camera adolescentului: 4 gadgeturi utile
Camera adolescentului: 4...

Un alt avantaj pe care mulți oameni îl iau în considerare atunci când aleg să folosească software-ul Apple este ecosistemul său și cât de bine este integrat. Faptul că ai un iPhone în buzunar, un iPad în geantă și un laptop MacBook Pro de pe Emag îți oferă un ecosistem virtual care conectează fiecare dispozitiv într-un mod foarte subtil și care te ajută să modelezi un flux de lucru foarte productiv. Rămânerea concentrată devine mai ușoară, iar unele sarcini devin mai simple.

Conectivitatea dintre dispozitive nu se limitează la produsele emblematice, ci integrează într-un mod excelent și accesoriile mărcii. Căștile, tastatura, mouse-ul și, foarte recent, stylus-ul Apple sunt un plus extraordinar pentru acest ecosistem digital.

Citeste si:
3 soluții rapide care îți vor face computerul ca nou
Probleme cu laptopul? 3...

Nu putem încheia discuția despre Apple fără să menționăm calitatea înaltă a designului și a producției pentru care marca este cunoscută. Eleganța și modernitatea sunt cuvinte care vin, fără îndoială, în mintea oricui interacționează cu oricare dintre produsele sale.

Este adevărat că sunt produse scumpe, dar nu trebuie să uităm că dispozitivele Apple nu sunt doar atrăgătoare pentru ochi, ci ajung la mulți ani de utilizare datorită controalelor stricte de calitate ale companiei.

Avantajele utilizării Windows

Calculatoarele cu Windows au o diversitate mai mare în ceea ce privește hardware-ul. Windows poate fi utilizat pe calculatoare produse de Dell, HP, ASUS, Lenovo și aproape orice altă companie importantă de calculatoare. Cu atât de multă diversitate de produse compatibile cu Windows, devine mai posibilă obținerea unui computer făcut după bunul plac al utilizatorului.

Citeste si:
6 efecte negative pe care le are calculatorul asupra vederii tale
Ochii tăi vor fi afectați: 6...

Componentele de la multe mărci diferite pot fi ușor de amestecat și de asortat pentru a crea un produs final care să fie făcut pe măsura oricărui designer. Un alt avantaj pentru mulți atunci când vorbim de Windows este cât de departe poate fi dusă personalizarea sistemului de operare.

Dacă una dintre pasiunile tale este personalizarea fiecărui mic detaliu al computerului, Windows poate fi cea mai bună alegere pentru tine. Prețul este, fără îndoială, un aspect decisiv atunci când cumperi un calculator sau un laptop, iar aici, de asemenea, Windows are avantajul. Așa cum am menționat deja, compatibilitatea largă a componentelor cu acest sistem de operare îți permite să găsești o opțiune care să se potrivească oricărui buget.

În general, Mac OS este un sistem de operare mai intuitiv, mai sigur și mai eficient, în timp ce Windows este mai compatibil, mai ușor de personalizat și mai ieftin.

Citeste si:
FOTO Un bărbat complet dezbrăcat a fugărit un mistreț cu doi pui
FOTO Un bărbat complet...

În funcție de nevoile și preferințele tale, un MacBook Pro, un ASUS Vivobook sau, de ce nu, un Lenovo Legion sau altul poate fi cel mai potrivit pentru tine.

Poate fi dificil să alegeți ce sistem este potrivit pentru tine și pentru tipul de muncă pe care îl desfășori. Dacă dorești o experiență fără probleme, care să "funcționeze pur și simplu" și care să ofere un hardware excelent, atunci un MacBook Pro, de exemplu, pentru design grafic ar putea fi cel mai potrivit pentru tine.

Cu toate acestea, dacă dorești libertatea unei mai mari personalizări, opțiuni hardware și mai mult suport pentru aplicații de nișă, atunci un PC sau un laptop ASUS Vivobook sau Lenovo Legion poate fi mai potrivit. În cele din urmă, alegerea îți aparține. Ambele sisteme de operare sunt excelente și îți vor fi de folos în toate proiectele!


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 Octombrie 2023 - 03 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.