Sci-Tech 23 Mai 2020 16:30

Un studiu al cercetătorilor canadieni sugerează că planta de cannabis ar putea reduce riscul de infectare cu coronavirus, dar ar putea chiar și trata boala.

O echipă de oameni de știință din Canada crede că a găsit anumite tipuri de cannabis care pot preveni sau trata infecțiile cu coronavirus.

Cercetătorii de la University of Lethbridge afirmă că un studiu din aprilie a arătat că cel puțin 13 plante de cannabis, bogate în CBD, sunt capabile să afecteze căile ACE2, pe care virusul le folosește pentru a ajunge în corp.

”Am fost șocați la început, dar apoi ne-am bucurat de descoperire”, afirmă Olga Kovalchuk, una dintre cercetătoarele implicate în studiu.

Studiul publicat în jurnalul online Preprintes arată că extractele bogate în CBD blochează proteinele ce ajută Covid-19 să intre în celulele-gazdă.

Soțul Olgăi, Igor, expert implicat și el în studiu, spune că planta de cannabis poate reduce cu până la 70% punctele de intrare disponibile pentru virus.

Oamenii de știință susțin că mai e nevoie de cercetări suplimentare, însă rezultatele inițiale sunt mai mult decât promițătoare.

Cannabisul ar putea fi folosit pentru crearea unor scheme de prevenție extrem de utile, cum ar fi apa de gură, pentru a reduce pătrunderea virusului în corp astfel.

Cercetătorii subliniază că nu orice tip de cannabis este util. Din cele 800 de varietăți de sativa încercate, doar un număr redus s-au dovedit a fi utile, arată nypost.com.


Despre autor:


Ultima actualizare: 23 Mai 2020 - 04 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.