Rockerii se epuizeaza la fel de mult ca si muncitorii din domeniile in care se apeleaza la munca fizica, deoarece ei trebuie sa se prezinte in fata unor sali de spectacole pline, intr-o buna forma fizica, pentru a rezista unui joc de scena foarte extenuant.

Grupul punk Apulanta, unul dintre cele mai populare din Finlanda, a acceptat sa serveasca drept cobai pentru cercetatorii de la Institutul pentru medicina muncii din Finlanda, care au efectuat o serie de teste medicale, pentru a masura impactul pe care il are stresul asupra organismului uman. Medicii le-au luat celor trei rockeri finlandezi temperatura si tensiunea in timpul a doua concerte din luna februarie, comparand valorile obtinute cu valorile medii, considerate obisnuite.

In urma acestei analize, medicii au ajuns la concluzia ca viata de rocker este la fel de extenuanta ca si cea a unui lucrator care presteaza munci fizice. "Meseria de chitarist sau de solist rock este la fel de solicitanta din punct de vedere fizic ca si sapatul unei gropi, mutarea unor piese grele de mobilier sau gauritul zidurilor cu o bormasina", au explicat cercetatorii finlandezi, potrivit Mediafax.

Un tobosar va transpira la fel de mult ca un taietor de lemne sau ca un zidar, in timp ce un basist, care apasa pe corzile chitarei sale, va fi la fel de obosit ca un macelar sau un pugilist, se afirma in concluziile acestui studiu.

Concertele cu public fac sa creasca ritmul batailor inimii dar si temperatura corpului. Intr-un spectacol de 90 de minute, temperatura corporala depaseste 38 de grade, iar pulsul ajunge la 128 - 144 de batai pe minut. Tobosarul trupei finlandeze, Sipe Santapukki, in varsta de 31 de ani, a declarat ca studiile medicilor nu vor descuraja acest trio de muzicieni care canta impreuna din 1991 si care a lansat pana in prezent zece albume


Despre autor:

Musichat

Sursa: Musichat


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.