Cantaretul Eddy Amoo, membru al formatiei britanice de soul The Real Thing, a decedat la varsta de 74 de ani, potrivit anuntului facut de trupa, informeaza Press Association.

Cantautorul a incetat din viata vineri, potrivit unei declaratii facute de fratele artistului, Chris Amoo, si de Dave Smith, membri in formatia fondata in 1972 in Liverpool.

Artistii au scris pe Twitter: ''Cu mare tristete anuntam vestea trecerii in nefiinta a fratelui nostru, sursa noastra de inspiratie, Eddy Amoo, care a plecat dintre noi la 23 februarie, la varsta de 74 de ani''.

Pe site-ul formatiei, este celebrat ca ''interpret, compozitor si legenda a muzicii britanice''.

''Eddy va ramane mereu in memoria noastra ca un tur de forta in muzica britanica si va fi profund regretat'', se mai spune in mesaj.

Printre hiturile formatiei s-au numarat: ''You To Me Are Everything'', ''Can You Feel The Force?'' si ''Can't Get By Without You''.

O prietena a artistului, Simon Sheridan, a declarat pentru BBC ca ''aceasta personalitate inspiranta'' a incetat din viata subit in Australia.

Aceasta a adaugat ca The Real Thing a fost unul dintre ''pionierii muzicii de culoare in Marea Britanie'' si prima formatie alcatuita exclusiv din artisti de culoare care a urcat pe primul loc in topurile britanice, scrie Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.