Sute de persoane au participat, duminica, la un mars organizat la Hollywood in sprijinul victimelor hartuirii si agresiunii sexuale, eveniment inspirat de campania ”#MeToo” care se desfasoara in retelele de socializare, informeaza Reuters.

Marsul ”#MeToo” a avut loc ca urmare a unei serii de numeroase acuzatii formulate de femei si barbati care au povestit ca au fost victimele unor persoane influente din industria de divertisment. Participantii la eveniment au spus ca le reprezinta si pe persoanele care au fost abuzate sexual in copilarie si in diverse situatii.

”Am fost agresata sexual de mai multe ori in viata mea. Acest lucru mi-a afectat viata pe toate planurile”, a spus o tanara care a participat la mars.

Desi multimea participanta la mars a fost alcatuita in cea mai mare parte de femei, la eveniment au fost prezenti si barbati.

Unul dintre acestia, in varsta de 51 de ani, a spus ca a fost martor de numeroase ori in cazuri de hartuire sexuala, in timp ce a lucrat drept contabil in industria sanatatii.

”Nu li s-a facut dreptate niciodata acestor persoane, ba chiar au fost invinovatite. S-a facut presiune asupra lor si au fost hartuite de companie dupa ce au denuntat hartuirea si agresiunea sexuala la locul de munca”, a spus acesta.

Marsul a inceput de la intersectia dintre Hollywood Boulevard si Highland Avenue, continuand pe Walk of Fame, pana la sediul CNN din Los Angeles.

Pe acest traseu, participantii la eveniment au indicat catre stelele cu numele actorilor si producatorilor acuzati de hartuire sexuala.

In urma scandalului sexual izbucnit la Hollywood, dupa ce producatorul Harvey Weinstein a fost acuzat de hartuire sexuala si viol de mai multe femei, a fost initiata campania online ”#MeToo”, in care numeroase persoane au fost incurajate sa povesteasca propriile experiente in care au fost hartuite sau agresate sexual, scrie News.ro.

Intre cele mai recente acuzatii de comportament indecent se numara cele formulate la adresa actorului Kevin Spacey, dar si a comicului american Louis C.K., nominalizat de doua ori la Globurile de Aur. Louis C.K. a recunoscut ca s-a masturbat in fata a cinci femei si si-a cerut scuze pentru comportamentul lui.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.