Cele mai premiate si apreciate filme de la cea de-a sasea editie de Pelicam – Festivalul International de Film despre Mediu si Oameni vin la Bucuresti intr-o Retrospectiva de patru zile la Cinema Elvira Popescu. Zona Franca, documentarul care a castigat Marele Premiu, este unul dintre filmele din programul Retrospectivei care are lor intre 31 august si 3 septembrie.

Incepem Retrospectiva Pelicam 2017 cu Planeta Petrila (r. Andrei Dascalescu, 2017, Romania) care a castigat premiul sectiunii Black Sea Docs. Documentarul savurat, aplaudat si premiat la Tulcea va putea fi vizionat la Cinema Elvira Popescu din Bucuresti pe 31 august, de la ora 20.30.

Vineri, de la ora 20.30, (re)vedem SEED: The Untold Story (r. Jon Betz &Taggart Siegel, SUA, 2016). Juriul format din cinci adolescenti din Tulcea a decis ca povestea celor care vor sa salveze viitorul hranei noastre merita premiul sectiunii Fresh Perspectives.

Sambata, 2 septembrie, de la ora 19.00 ne delectam cu Kedi/Cats (r. Ceyda Torun, Turcia/SUA, 2016), mentiune speciala la sectiunea Black Sea Docs, iar de la ora 21.00 vizionam marele castigator al Pelicam 2017 – Zona Franca (r. Georgi Lazarevski, Chile/Franta, 2016). Juriul format din Mike si Andy de la Yes Men si artistul Ion Barbu a decis ca documentarul despre lupta oamenilor pentru dreptul la resurse merita marele premiu in valoare de 2.000 de euro oferit de Primaria Tulcea.

In ultima zi a Retrospectivei, sunt programate cele doua filme castigatoare ale sectiunii de scurt metraje: La Pesca (Canada/Columbia, 2017, 22 min.) si Frontera invisible (Argentina/Belgia, 2016, 28 min.). De la 20.30 ne bucuram de filmul In Pursuit of Silence (r. Patrick Shen, SUA/Belgia/China/Germania, 2015), un documentar meditativ despre relatia noastra cu tacerea si impactul zgomotului asupra vietii noastre care a inchis editia a sasea a festivalului.

Biletele pentru Retrospectiva Pelicam 2017 la Bucuresti se pot cumpara de la Cinema Elvira Popescu si online.

Potrivit unui comunicat remis 9am, Festivalul International de Film despre Mediu si Oameni – Pelicam face parte din reteaua internationala Green Film Network care reuneste festivaluri de gen din peste 30 de tari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.