Un internaut care a accesat ilegal conturile online ale mai multor vedete, inclusiv cele ale actritei americane Jennifer Lawrence, a fost condamnat la noua luni de inchisoare, informeaza BBC.

Edward Majerczyk, in varsta de 29 de ani, a furat informatii private, inclusiv fotografii nud si inregistrari video. El a fost acuzat ca a organizat o schema de ”phishing” (inselaciune electronica, n.r.) care a pacalit victimele sa ii transmita numele de utilizator si parolele aferente conturilor lor online, scrie News.ro.

Piratul cibernetic, originar din Chicago, a fost condamnat sa plateasca 5.700 de dolari unei celebritati - al carei nume nu a fost dezvaluit -, dupa ce fotografiile acesteia au fost distribuite pe internet.

El nu a fost insa pus oficial sub acuzare pentru comercializarea acelor fotografii sau pentru distribuirea de continuturi personale pe internet.

Edward Majerczyk a pledat vinovat anul trecut la un singur cap de acuzare - accesarea neautorizata a unui computer protejat pentru a obtine informatii.

Thomas Needham, avocatul lui Majerczyk, a spus ca in momentul comiterii acestei infractiuni, clientul lui ”suferea de depresie”.

El a mai spus ca Majerczyk ”si-a exprimat regretul in mod constant” pentru acel act de piraterie si ca materialele pe care le-a furat au fost pentru ”uz personal”.

Numele victimelor acestui act de piraterie cibernetica nu au fost inscrise in documentele depuse la tribunal.

In 2014, fotografii cu caracter privat apartinand unor celebritati precum Jennifer Lawrence, Kirsten Dunst si Kate Upton au fost publicate online si distribuite pe mai multe site-uri.

Scandalul a fost denumit in presa ”celebgate”, iar Jennifer Lawrence a declarat intr-un interviu pentru Vanity Fair ca acel act de piraterie online a fost ”o infractiune sexuala”.

Citeste si:
Jennifer Lawrence s-a casatorit cu directorul de galerie Cooke...
Jennifer Lawrence s-a...

In octombrie 2016, intr-un caz separat, Ryan Collins, in varsta de 36 de ani, a fost condamnat la 18 ani de inchisoare pentru o infractiune similara.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.