Povestile copilariei ne urmaresc toata viata. Atat cele citite, cat si cele vazute. Caci filmul a luat, de-a lungul timpului, locul povestitorului ce creeaza lumi fantastice si trezeste imaginatia celor mici.

Pentru multi dintre spectatorii maturi de astazi, povestea Veronicai, a Caprei cu trei iezi sau a lui Fram, ursul polar, inseamna, in primul rand, filmele cu care au crescut si care le-au imbogatit copilaria. De aceea, parintii de astazi simt nevoia – nostalgic sau cu constiinta clara a rolului educational –, sa le impartaseasca si generatiilor care vin dupa ei...

Potrivit unui comunicat remis 9am, in spatele acestor filme sta, insa, o intreaga industrie. O industrie a filmului romanesc care, timp de decenii, a alaturat numele celor mai importanti creatori, actori, regizori, scenaristi, intr-o opera cinematografica bogata, ce are valoare incontestabila si astazi. O lume pe care avem datoria culturala si, de ce nu?, placerea de a o rememora si a o face cunoscuta copiilor de astazi.

„Caravana filmului romanesc” impreuna cu Primaria Amara, invita copii, parintii si bunicii sa petreaca cateva ore vizionand unele dintre filmele care au incantat generatii intregi de spectatori.

Programul proiectiilor este urmatorul:

Vineri, 19 august, ora 20.00: MAMA

Scenariul: Vasilica Istrate, dupa basmul “Capra cu trei iezi” de Ion Creanga;
Regia: Elisabeta Bostan;
Cu: Liudmila Gurchenko, Florian Pitis, Mihail Boiarsky, George Mihaita, Violeta Andrei, Oleg Popov, Lulu Mihaescu, Timur Asaliev, Paula Radulescu, Vasile Mentzel
Durata: 84 min.

Sambata, 20 august, ora 20.00: VERONICA

Scenariul: Elisabeta Bostan, Vasilica Istrate; Regia: Elisabeta Bostan;
Cu: Lulu Mihaescu, Margareta Paslaru, Dem Radulescu, Vasilica Tastaman, Angela Moldovan, George Mihaita
Durata: 90 min.

Duminica, 21 august, ora 20.00: UN SALTIMBANC LA POLUL NORD

Scenariu: Vasilica Istrate, dupa romanul “Fram, ursul polar” de Cezar Petrescu;
Regie: Elisabeta Bostan;
Cu: Octavian Cotescu, Carmen Galin, Aurel Iosefini, Adrian Valcu, Gina Patrichi, Violeta Andrei, Dem Radulescu, Rudy Rosenfeld, George Mihaita, Angela Moldovan si un urs alb adus din insulele Vranghel
Durata: 90 min.

Accesul publicului care va dori sa participe, in perioada 19 – 21 august 2016, ora 20.30, la proiectiile Caravanei filmului romanesc de la Gradina de Vara din Amara, este liber.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.