Vineri 15 iulie 2016, in Casa Avramide din Tulcea, adevarata bijuterie arhitectonica din secolul XIX, a avut loc concertul de promovare a editiei a IV-a a Turneului “Muzica in Palatele Romaniei”, o foarte utila repetitie cu public pentru evenimentul care se va derula intre 3 si 21 august 2016.

Costin Soare, unul dintre cei mai valorosi muzicieni romani, a bucurat publicul cu varietatea repertoriului, cu relationarile pline de farmec, propunand un itinerariu sonor care a pornit din perioada Renasterii si a ajuns pana in spatiul sonor sud american al secolului XX. Alaturi i-au fost atat lauta, cat si chitara, instrumente cu care a reusit sa ridice sala in picioare.

Acest regal sonor va fi prezentat in perioada 3 – 21 august 2016, in 11 spatii incarcate de istorie si frumos, sub genericul Turneului “Muzica in Palatele Romaniei”, manifestare organizata de Asociatia Culturala “Pro Valores”. Turneul se va desfasura, in locuri foarte spectaculoase, care vor oferi cu prilejul turneului o noua atractie. Cele 11 locuri demne de a fi promovate si prin intermediul artei sunetelor sunt: Palatul Marincu din Calafat (miercuri 3 august 2016, ora 18), Castelul Peles (sambata 6 august 2016, ora 16), Cetatea Prejmer (duminica 7 august 2016, ora 17), Castelul Károlyi din Carei (marti 9 august, ora 18), Castelul Nako din Sannicolau Mare (miercuri 10 august 2016, ora 18), Cetatea Fagaras (joi 11 august 2016, ora 19), Palatul Brancovenesc de la Mogosoaia (duminica 14 august 2016, ora 12), Palatul Culturii din Iasi (joi 18 august 2016, ora 18), Palatul Cuza din Iasi – Muzeul Unirii (vineri 19 august 2016, ora 18), Palatul Sturdza de la Miclauseni (sambata 20 august 2016, ora 17) si Palatul Cuza de la Ruginoasa (duminica 21 august 2016, ora 12).

Potrivit unui comunicat remis 9am, ca si la Casa Avramide din Tulcea, pe parcursul Turneului “Muzica in Palatele Romaniei”, iubitorii artei sunetelor se vor lasa invaluiti de armonii imaginate de: Valentin Bakfark, John Dowland, Joan Ambrosio Dalza, Isaac Albeniz, Jorge Morel, Ariel Ramirez, Agustin Barrios-Mangore, Heitor Villa-Lobos si Francisco Tárrega.

Costin Soare
, nascut in 1978, s-a impus in lumea muzicii clasice din Romania in dubla ipostaza de interpret si pedagog al chitarei si lautei. A sustinut recitaluri in tara si in strainatate; este presedintele Asociatiei Culturale Kitharalogos, initiator si director artistic al Festivalului International “Serile de chitara”, ajuns in 2015 la cea de-a cincea editie. Este profesor la Colegiul National de Arte „Dinu Lipatti” si profesor asociat la Universitatea de Muzica din Bucuresti. A absolvit cursurile de master ale Royal Scottish Academy of Music and Drama – Glasgow, UK, iar in anul 2008 si-a finalizat studiile (“teacher training program”) la Universitatea de Educatie (Departamentul de Muzica) din Sapporo, Hokkaido, Japonia, ca bursier al guvernului japonez. Apare frecvent in juriile concursurilor nationale si internationale din tara, unde contribuie la descoperirea si recompensarea tinerilor muzicieni. In 2013 si 2014 a fost invitat ca profesor la cursurile de vara ale “Academiei Sighisoara”, iar in iunie 2014, in urma turneului de concerte si conferinte desfasurat in cinci orase, a lansat CD-ul intitulat „Nocturne si dansuri”, cu lucrari pentru chitara solo inregistrate in premiera la noi, apartinand unor creatori ca: Bach, Britten si Takemitsu. In anul 2015 a sustinut Turneul National „Armonii pascale”, impreuna cu actrita Daniela Nane si pianista Ioana Maria Lupascu. In luna iulie 2016 este profesor invitat al Academiei ICon Arts de la Sibiu.

Amanunte pe: https://muzicainpalateleromaniei.wordpress.com/

Organizator: Asociatia Culturala “Pro Valores”

Proiect Co-finantat de: Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania, Consiliul Judetean Iasi, Primaria Municipiului Iasi, Primaria Municipiului Carei, Primaria Sannicolau Mare, Primaria Municipiului Fagaras, Primaria Municipiului Bucuresti, prin Centrul Cultural Palatele Brancovenesti.

Parteneri: Complexul Muzeal National Moldova Iasi, Muzeul National Peles, Casa de Cultura Calafat, Festivalul Musica Barcensis, Palatul Sturdza de la Miclauseni, Directia pentru Cultura si Turism Carei, Centrul de Promovare a Turismului Cultural “Grof Károlyi” din Carei, Muzeul Tarii Fagarasului “Valer Literat”, Hotelul Majestic din Iasi, L’Art Hotel din Carei, Domenii Ostrov.

Citeste si:
Irina Rimes se pregătea pentru o altă carieră. Cum a ajuns să facă...
Irina Rimes se pregătea...

Parteneri Media: Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Radio Trinitas, Bucuresteni.ro, Agentia de carte, Calendar evenimente, Romania pozitiva.ro, Ziarul Metropolis, Ziarul Criterii Nationale, Observator cultural, Roportal.ro, JurnalMM.ro, Ziare.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.